Martijn van den Berg derde Mop als Burgemèster

<<
Na ome Jan in 1989 en Ome Mart in 2005 is Martijn van den Berg nu de derde Mop die door de vrouwen van Herpen gekozen is tot burgemèster. Drie Burgemèsters in één familie, daar zijn ze bij de familie van den Berg (bijnaam Mop) maar wat trots op. Martijn werkt in de locale PLUS winkel van vader Peter en ome Mart. In diverse optredens tijdens de Herpse pronkzitting een aantal weken geleden werd gemeld dat Martijn alleen maar tijd had om te werken, werken, werken. Tijdens zijn campagne maakte Martijn hier handig gebruik van. Overal waar hij kwam zei hij; “vandaag geen werken, werken, werken, maar feesten, feesten, feesten! De meeste mensen konden hier de humor wel van inzien.
 
Op Carnavalsdinsdag trokken de campagneteams, Prins en gevolg, blaaskapellen en vele carnavalsvierders naar zes verschillende stemlocaties. Om 10.15 uur begon men in Dienstencentrum Maasland, daarna ging men achtereenvolgens naar dorpshuis 't Slotje, café de Brug, Zaal Thekes, Boer Bens en tenslotte de Feesttent. Nieuw dit jaar was de locatie bij Boer Bens. Door het prachtige weer konden hier alle aanwezigen buiten op het terras de campagne volgen en tevens genieten van het landelijk uitzicht.
 
Ondersteund door dansjes en leuzen van hun campagneteams brachten de kandidaten Berrie van de Burgt, Michel van den Akker en Martijn van den Berg zeer enthousiast hun campagneliederen. Na het laatste optreden in de feesttent bij Thekes, werden door de telcommissie de stemmen geteld. Er werden weer vele stemmen uitgebracht en de meeste daarvan gingen dus naar Martijn van den Berg. Michel van den Akker werd zijn Loco.
 
De leden van CV 't ken nie Gekker waarvan Martijn lid is en die de hele dag campagne hadden gevoerd, gingen helemaal uit hun dak. Net als twee jaar geleden behaalde zij deze carnaval het hoogst haalbare. Zondag de eerste prijs wagens senioren en de publieksprijs in de optocht van het Bônneland. Ze wonnen ook de eerste prijs in de optocht van het Nachtgraversrijk. En op dinsdag dus die vierde felbegeerde prijs; weer een burgemèster in de club. Dat dit allemaal samenvalt tijdens het 11-jarige bestaan van deze club is voor hen natuurlijk een reden voor een dubbel feestje. Proficiat!!