Bloesem Theehuis Herpen

<<

Met de opening van Bloesem Theehuis is Herpen vanaf maandag 5 december een bijzondere horecagelegenheid rijker. In het sfeervol ingerichte pand aan de Wooijstraat 4a draait alles om thee. Bezoekers hebben keuze uit twaalf zorgvuldig geselecteerde smaken, die op een originele manier gepresenteerd worden. De gedroogde theeblaadjes zijn rechtstreeks afkomstig van plantages in Azië. Doordat de thee wordt gezet met gedemineraliseerd water komt de smaak nog beter tot zijn recht.

Maar Bloesem biedt meer dan thee alleen. Ook liefhebbers van een kopje koffie kunnen er terecht. Er is gebak uit eigen keuken en er staan broodjes op de kaart. Het Theehuis bevindt zich net buiten Herpen, op het erf van de familie Van Casteren. Voorheen was hier een activiteitenboerderij voor mensen met een handicap gevestigd. De laatste jaren biedt zorginstelling Pluryn in het pand arbeidsmatige dagbesteding in de houtwerkplaats en in de creatieve werkplaats.
Ook is er een thee-atelier gevestigd. Hier wordt de in grote balen aangevoerde thee van Bloesem verpakt in zakjes van 2 gram of in pakken van 100 gram. Cliëntmedewerkers stellen ook cadeaupakketten met thee en aanverwante artikelen samen. De thee en de pakketten zijn verkrijgbaar in het winkeltje dat zich in het horecagedeelte bevindt.

 In het voorjaar van 2012 vindt de officiële opening plaats.

Bloesem Theehuis richt zich op een breed publiek. Iedereen is welkom, van inwoners van Herpen en omgeving tot passerende wandelaars en fietsers. Ondernemers kunnen terecht voor een vergadering of zakenlunch. Het theehuis beschikt over een aparte vergaderzaal en professionele voorzieningen. De zaal is ook geschikt voor andere activiteiten als presentaties, feestjes en workshops.

Bloesem Theehuis is zeven dagen in de week open van 10 tot 17 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via 0486-412789 of kijk op www.bloesemtheehuis.nl.