Start bouw carnavalsloods Herpen

<<
Bouwbedrijf van der Loop is op zaterdag 8 september in opdracht van Stichting Carnaval Herpen gestart met de bouw van de carnavalsloods. Voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden, moeten er natuurlijk grondwerkzaamheden verricht worden. Deze werden uitgevoerd door Grondwerkbedrijf Peter Uijen & Co. Grondwerkbedrijf Peter Uijen & Co maakt het terrein klaar voor de bouw van de carnavalsloods.


De gehele ruwbouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf van der Loop. Vervolgens wordt de afwerking van de loods onder leiding van de werkgroep Carnavalsloods gerealiseerd. Deze werkgroep probeert zoveel mogelijk met behulp van 'Hèrpse' ondernemers voor een goede en veilige afwerking te zorgen. "Er is geen datum vastgesteld wanneer de carnavalsloods daadwerkelijk klaar zal zijn, maar het liefst natuurlijk zo snel mogelijk", vertelt Marcel van Brakel van de werkgroep Carnavalsloods. "Het is echter een project dat al jaren loopt en in die jaren zijn verschillende hobbels genomen, om te komen waar we nu zijn. Ongetwijfeld moeten er de komende tijd ook nog wat hobbels genomen worden. Het zou mooi zijn als we de loods voor de carnaval nog in gebruik kunnen gaan nemen."

Openingsfeest
Stichting Carnaval kondigde al eerder aan dat zij voor de opening van de carnavalsloods een evenement willen organiseren. De inkomsten die zij hiermee hopen te genereren, komen ten goede aan de carnavalsloods. Het lukt echter niet om dit evenement nog voor de carnaval te plannen. Hoe het evenement er precies uit gaat zien is nog niet definitief ingevuld. Wat er in de planning zit is onder meer een openingsfeest in combinatie met een goederen- en dienstenveiling. De bedoeling is dat dit in een weekend na carnaval 2013 gehouden wordt.

Vrijwilligers
De werkgroep is nog op zoek naar vrijwilligers die lid willen worden van de commissie Bouwbegeleiding Carnavalsloods. Deze commissie zal voornamelijk de jeugdige clubs gaan begeleiden tijdens het bouwen van hun carnavalswagen. Zij kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar carnavalsloods@carnavalherpen.nl of telefonisch bij de voorzitter van Stichting Carnaval Herpen, Leon Megens, 0486-850207. Kijk voor alle informatie op www.carnavalherpen.nl.