DORPSRAAD HERPEN: THEMA-AVOND INBRAAKPREVENTIE

<<
“52 Achterdeuren onafgesloten in Herpen” kopte een regionale krant op 1 november 2012.
“Een explosieve stijging van het aantal woninginbraken in het politiedistrict Maasland” stond er 22 februari in het Brabants Dagblad.

Een woning inbraak geeft het veiligheidsgevoel van de burgers een flinke knauw. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Bovendien praat een inbraak zich rond. Daardoor heeft het niet alleen effect op u als getroffen bewoner, maar ook op de buren, vrienden en familie.

De Dorpsraad Herpen vindt het dan ook de hoogste tijd om nog eens extra aandacht aan dit onderwerp te besteden middels een thema-avond op dinsdag 12 maart a.s. in Dorpshuis 't Slotje in Herpen.
Deze voorlichtingsavond wordt georganiseerd samen met de gemeente en met de Politie in het kader van de voorlichtingscampagne “Samen tegen Inbrekers”. Met deze campagne probeert de politie burgers zoveel mogelijk te informeren en bewust te maken van hun eigen, zeer belangrijke rol als het gaat om het voorkomen van woninginbraken.
Hoe kunt u de kans op een woninginbraak verkleinen. Wat is het belang van melding en wat doet de politie met een melding. Wat heb ik aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Allemaal vragen die op deze informatieavond aan de orde komen. Ook zijn er presentaties en is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen aan de professionals.


Dus wij zien u graag op dinsdag 12 maart in 't Slotje. Aanvang van de avond is 20.00 uur.