Landelijke Opschoondag 25 maart voor een Schoon Oss en Schone Maas!

<<

Zwerfafval is een probleem, ook in de gemeente Oss. De gevolgen van zwerfafval zijn duidelijk te zien. Daar gaan we iets aan doen tijdens de Landelijke Opschoondag! Op zaterdag 25 maart ruimen we van 10.00 uur tot 12.00 uur zwerfafval op. Vorig jaar deden 550 deelnemers en schooljeugd mee en werd er zo'n 7800 kg zwerfafval opgeruimd. Meld je aan en help ons ook dit jaar weer mee!

Aanmelden
Je kunt aanmelden vanaf 15 februari via www.landschapsbeheer-oss.nl

  • Liever alleen of met buren inzamelen? Dat kan ook! Afvalknijper en zakken nodig? Meld het via info.landschapsbeheer-oss.nl De spullen bezorgen wij bij je thuis. Ook maken we afspraken over het ophalen van het ingezamelde afval.
  • Kijk voor meer informatie en deelname op de website. Heb je nog vragen? Bel dan met Tonnie van Hooff van de Stichting Landschapsbeheer Oss telefoonnummer: 06 - 37 45 68 20.

Waar gaan we opruimen?
Stichting Landschapsbeheer Oss organiseert de Landelijke Opschoondag namens de gemeente Oss.
Er zijn 28 locaties om op te ruimen. In de kernen, het buitengebied, in de natuurgebieden en langs de Maas. Heeft u een eigen locatie om op te schonen? Dan kun je dit melden door een mailtje te sturen naar: info@landschapsbeheer-oss.nl.

Schone Maas
Aandacht is er ook voor de enorme watervervuiling door zwerfafval. De 'plastic soep' zoals de vervuiling op de zeeën en oceanen wordt genoemd. Dit begint in Oss in het Deelenkanaal, drijft dan naar de Maas en vervolgens richting zee. Het project Schone Maas van Rijkswaterstaat wordt in de gemeente Oss meegenomen tijdens de Landelijke Opschoondag. Er zijn vervuilde locaties benoemd waar zwerfafval langs de waterkant wordt opgeruimd.

Samenwerking
Met diverse instanties zoals Natuurmonumenten, Brabants Landschap, Waterschap Aa en Maas, Rijkswaterstaat, Provinciaal wegbeheer, IVN lokaal wordt samengewerkt. Ook het college van burgemeester en wethouders en de Dorpsraden zetten zich in. De IBN is er met diverse klussenteams en wordt op verschillende locaties ingezet. En uiteraard is de jeugd van de Beestenbende actief op deze dag.