Ulrike Kocken en de vierdaagse

<<

Ulrieke Kocken uit Huisseling is met haar 11 jaar een van de jongste deelnemers aan de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang loopt zij elke dag 30 kilometer samen met het #vteam. Het hele team van jonge deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2005. Ulrieke Kocken loopt, net als andere kinderen van het #vteam voor een goed doel, namelijk Against Cancer. Ulrieke Kocken vertelt: "Het is superleuk om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen voor vriendschap, vrede en vrijheid. Maar ook om door zo veel mogelijk mensen gesponsord te worden en extra aandacht te vragen voor de stichting Against Cancer. Een stichting die ervoor te zorgt dat kinderen en hun familie een dag van hun leven krijgen om zo even deze rotziekte te kunnen vergeten."

De kindercorrespondent laat kinderen hun verhaal vertellen in binnen- en buitenland. Tako Rietveld: "Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen."