Info-markt Gezondheid, Ontmoeten, Welzijn

<<

Herpen GOW 11 maart 2018 in ’t Slotje

 

Hoe maken we van een “ik-maatschappij” weer een “samen kunnen we meer-maatschappij”?

De zorgcoöperatie Het Land van Herpen en Ons-Welzijn bieden hierbij de helpende hand door op 11 maart a.s. een markt te organiseren in ’t Slotje met als thema Gezondheid, Ontmoeten en Welzijn (GOW). Op deze markt kunt u testen doen om te kijken hoe het met uw lichamelijke conditie is gesteld. U kunt advies vragen over gezonder eten. Er zijn vele verenigingen uit Herpen, die u graag vertellen wat ze u te bieden hebben op het gebied van bewegen, ontmoeten en vrijwilligerswerk. Zorgprofessionals, zoals zorgmakelaar, thuiszorg en dementiespecialist, kunnen u adviseren hoe u uw zorgtaak kunt verlichten en welke aanpassingen mogelijk zijn. Naast dit alles worden ook nog interessante lezingen gegeven: een programma volgt.

 Waarom deze markt?

De zorgcoöperatie is opgezet met als doelstelling om mensen met een goede kwaliteit van leven zo lang mogelijk in het dorp te kunnen laten wonen. Samen met Ons Welzijn ondersteunen zij mensen waarbij dat even of langere tijd niet meer lukt. Hiervoor is het van belang dat mensen al op middelbare leeftijd aandacht besteden aan een gezonde levensstijl en investeren in contacten in het dorp. De gezonde levensstijl is van belang om zo lang mogelijk een goede gezondheid te mogen behouden, dus voldoende bewegen, gezond eten en ontspanning op zijn tijd. De contacten zijn van belang om het risico van vereenzaming zo klein mogelijk te maken. Naast het onderhouden van bestaande contacten is het ook goed om nieuwe mensen te leren kennen door bijvoorbeeld een nieuwe hobby te beginnen, maar ook vrijwilligerswerk is hiervoor een heel goede optie. Vrijwilligerswerk brengt u in contact met nieuwe mensen, u leert nieuwe vaardigheden, u heeft een zinvolle dagbesteding en u krijgt er ook nog eens een goed gevoel van.

Op de markt vindt u vele voorbeelden van activiteiten die u in Herpen en nabije omgeving kunt doen. Herpen is zo rijk aan verenigingen en zorgverleners dat de zorgcoöperatie er graag een aantal in het zonnetje wil zetten. U zult verrast zijn wat er allemaal in Herpen is te doen.

Professionals

Ondanks een gezonde levensstijl kan er toch een tijd komen dat aanvullende zorg en ondersteuning nodig is. Veel mensen willen graag zo lang mogelijk in de eigen omgeving blijven. De zorgprofessionals laten u graag zien wat er mogelijk is om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden. Welke zorg en ondersteuning beschikbaar is en waar deze te vinden is.

Verenigingen uit Herpen

Herpen kent een rijk verenigingsleven waar veel vrijwilligers dagelijks onmisbare taken vervullen. Veel van deze verenigingen zijn aanwezig op 11 maart en laten zien wat ze doen. De verenigingen laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn en dat nieuwe vrijwilligers altijd welkom zijn.

 

Dus kom een kijkje nemen in ’t Slotje op 11 maart tussen 14.00 en 17.00  uur.

De koffie staat klaar en de toegang is gratis.