Wandeling Keent

<<

Op tweede paasdag, maandag 2 april, vieren Brabants Landschap, IVN Grave en Oss en Stichting Taurus het voorjaar met de Dag van het Landschap en geven daarmee het startsein voor een bruisend wandelseizoen. De gidsen van IVN en Brabants Landschap laten u op hun eigen wijze zien hoe mooi het voorjaarslandschap kan zijn in een anderhalf uur durende wandeling. Welke dieren hebben de lente al in hun bol en wat bloeit er eigenlijk zo vroeg in het jaar?

Beleef het voorjaar en wandel mee met de boswachter. Op 14 locaties beginnen om 12, 13.30 en 15 uur wandelexcursies. De wandelingen duren anderhalf uur en zijn leuk voor jong en oud. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.

Keent
In 2015 is een voormalige Maasarm over een lengte van 4 km terug uitgegraven en aan één zijde weer aan de rivier getakt. Dit is gedaan uit hoofde van veiligheid (waterberging), maar tegelijkertijd ontstond ook ‘ruige’ natuur. Om te voorkomen dat het hele gebied dichtgroeit met bos, vindt begrazing plaats met wilde runderen en paarden. U mag tussen de dieren door lopen, maar houd afstand. ’s Winters en in het vroege voorjaar kunt u hier grote groepen watervogels verwachten, zoals zwanen, ganzen, reigers, futen en eenden. En misschien onderneemt de bergeend al een broedpoging in een konijnenhol.
Adres en parkeren: Informatiepunt Keent, Zuijdenhoutstraat 2 in Keent (nabij Ravenstein)

Praktische informatie
De wandelexcursies starten tijdens de Dag van het Landschap bij de informatiestand van Brabants Landschap bij het informatiepunt in Keent. Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet mee. Het totale programma van de Dag van het Landschap is te vinden op www.dagvanhetlandschap.nl

 

Programma en activiteiten
Ook voor de kinderen is er van alles georganiseerd. Zoals nestkastjes schilderen, een wedstrijd koeien melken en een quiz. Daarnaast is Stichting Taurus dit jaar ook van de partij. Zij presenteren zich deze dag met allerlei activiteiten en zullen uitleg geven over het fokprogramma en actuele ontwikkelingen.