FEN onderscheidingen voor Dorie van Boxtel en Monique School

<<

Dit jaar kwam de FEN (Federatie Europese Narren) naar Herpen op de Trouwe Moandag. De dag waarop het trouwste paar en trouwste groep worden gehuldigd. Nu kwam daar dus een speciale huldiging bij. De FEN is een soort overkoepelende vereniging van meerdere Stichtingen Carnaval in Nederland. Ook Stichting Carnaval Herpen is hier lid van en had een verzoek ingediend om een onderscheiding toe te kennen aan een twee leden binnen onze gemeenschap ter ere van hun verdiensten voor de Herpse carnaval.

De eerste was voor Dorie van Boxtel. Samen met haar man Wim en CV Alt Goed, viert ze al heel lang carnaval en in die vele jaren heeft ze zich op verschillende manieren ingezet voor de carnaval en zo dus ook voor de carnavalsviering in de Kerk. Ieder jaar gaat ze met de nieuwe Prins en Prinses aan tafel zitten om de viering door te spreken en de teksten uit te zoeken. Ieder jaar een nieuwe prins dus ieder jaar nieuwe ideeën. Die verwerkt ze in het misboekje en dat wordt een mooi geheel.

De tweede onderscheiding was voor Monique School. Zes jaar geleden ging haar man Geert bij de Herpse Raad van elf. Van raadslid, werd hij zeer snel voorzitter van de raad, vandaar uit maakt hij deel uit van de stichting en dit jaar is hij Prins Carnaval. Een bliksem carrière. Zoiets kan alleen maar als het thuisfront erachter staat en dat doet Monique. En niet voor 100 maar voor wel 111%. Monique is iemand die zeer vaardig is met de computer en het fotoshoppen. Dit jaar heeft ze samen met Dorie het misboekje uitgewerkt. Voor de commissie carnavalsblèdje verzorgt ze o.a. de fotocollages en de foto's bij de teksten. Voor de Stichting maakt ze oorkondes, het etiket op het herps kruikje en ook voor alle andere knutselwerkzaamheden om iets origineels te maken bij bijvoorbeeld een huldiging, kan men een beroep op haar doen.

Stichting Carnaval Herpen prijst zich gelukkig met zulke vrijwilligers. Dorie en Monique, van harte gefeliciteerd met jullie onderscheiding. Het is dik verdiend.

Stichting Carnaval Herpen