Herps Mertje 2009 goed bezocht!

<<

Dit jaar werd het Herps Mertje voor de 28ste keer gehouden. De organisatie (Stichting Carnaval Herpen i.s.m. ondernemersvereniging Herpen – Overlangel) had dit jaar weer voor een ruim aanbod aan marktkramen, een rommelmarkt en veel entertainment verzorgd. Na een wat druilerig begin werd het rond de klok van halféén mooier weer en liepen de straten van Herpen vanaf dat moment ook snel vol met een groot aantal bezoekers.

Om 12.00 uur werd het Herps Mertje officieel geopend. De Herpse Burgemèster Frank van Griensven sprak een woordje en gaf het startsein voor 'Het dagje uit voor het hele gezin'. De kinderen hebben zich kunnen uitleven in de vele gratis attracties zoals de Euro-bungy, Rodeo-stier, kinderzweefmolen, Mini-Cars, de Space Bike, luchtkussens en een hele mooie draaimolen. Ook werden ze geschminkt en kindertatoes gezet. Na al deze activiteiten was het goed uitrusten en genieten bij de kindertheatershow van Laros. Daar was voor de ouders ook gelegenheid neer te strijken op het gezellige terras. De ondernemers van de OVHO hadden een nieuwe activiteit: Prijsschieten voor een goed doel, namelijk de geplande Carnavalloods voor de Herpse samenleving. Men mocht 3x tegen een bal trappen richting een bord met gaten met bijbehorende punten. Met veel enthousiasme werden de mensen aangespoord en niet zonder succes. Winnaar bij de senioren met 60 punten is geworden Bert van Summeren, bij de junioren was Rob van Summeren de beste met 35 punten. De opbrengst van deze dag was € 500,- ten behoeve van de carnavalsloods. OHVO hartelijk dank voor de inspanningen!

Alle volwassenen hebben weer kunnen snuffelen tussen de vele marktkramen en ook de rommelmarkt trok veel belangstellenden. Op het parcours werd de gezelligheid verhoogd door o.a. de 'Funkapel'. Het plezier en de gedrevenheid van deze blaaskapel was zeer aanstekelijk voor de bezoekers. Velen hebben hiervan genoten. Ook de originele inbreng van de toneelvereniging Gheselle van den Spele als bediening van het terras bij 't Slotje werd hooglijk gewaardeerd. Samen met de overige blaaskapellen en discotheek Wim, werd er voor veel vertier en gezelligheid gezorgd.

Tenslotte kan de organisatie terugkijken op een geslaagd Herps Mertje. Vele bezoekers uit de wijde omtrek vonden hun weg naar de kom van Herpen voor; 'een gezellig dagje uit voor het hele gezin'.

Stichting Carnaval Herpen en OHVO danken alle vrijwilligers, sponsoren en omwonenden die deze mooie dag mogelijk hebben gemaakt!!!

De foto's van het Herps Mertje - gemaakt door mountain-productions - kunt u HIER bekijken.