Start gescheiden inzameling plastic

<<
Kunststof verpakkingen worden vanaf 6 oktober gescheiden ingezameld in de gemeente Oss. Dit betekent dat plastic flessen, boterkuipjes, shampooflacons, wasmiddelenflacons en overige plastic verpakkingen apart aangeboden kunnen worden. Om het inzamelen van plastic verpakkingsafval tot een succes te maken, is er een weekendje naar Parijs te winnen; voor twee personen ter waarde van € 600.
Geef plastic verpakkingsafval een nieuw leven!
Door hergebruik van kunststof verpakkingen ontstaat een nieuwe grondstof voor de productie van andere kunststof verpakkingen, maar ook bijvoorbeeld voor fleece kleding, speelgoed en tennisballen. Hoe meer kunststof verpakkingen we met z'n allen scheiden des te beter het is voor ons milieu!
Informatiepakket
Volgende week ontvangen alle huishoudens in de gemeente Oss een informatiepakket van Plastic Hero. Hierin zitten twaalf speciale plastic zakken om verpakkingsafval in te doen. De afvalzakken worden maandelijks huis-aan-huis ingezameld. Ook zit er in het informatiepakket een ophaalschema waarop precies te zien is wanneer er in welke wijk wordt ingezameld. Bewoners van appartementen en flats, kunnen hun kunststof afval op de ophaaldag aanbieden naast de verzamelcontainers.
Extra zakken zijn gratis af te halen op het gemeentehuis bij de balie Publieksvoorlichting, de gemeentewerf of bij de Milieustraat.
Inwoners uit het buitengebied
Inwoners uit het buitengebied kunnen hun kunststof verpakkingsafval inleveren bij de Milieustraat. Adres en openingstijden zijn te vinden op www.oss.nl/afvalinzameling. Medio 2010 worden ondergrondse containers geplaatst bij diverse supermarkten en winkelcentra. Dan is kunststof afval in te leveren bij deze ondergrondse containers.
Win een weekendje naar Parijs!
Samen met Plastic Hero willen we zoveel mogelijk kunststof verpakkingsafval inzamelen. Iedereen kan hier een steentje aan bijdragen. Lever op 2 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur zoveel mogelijk plastic verpakkingsafval aan bij de Milieustraat. Degene die de meeste kilo's plastic verpakkingsafval inlevert, wint een weekendje naar Parijs voor twee personen ter waarde van
€ 600! Kijk voor de voorwaarden op www.oss.nl/afvalinzameling.
Meer informatie
Gemeente Oss: www.oss.nl/afvalinzameling
Plastic Heroes: www.plastic-heroes.nl
Samen werken aan een beter milieu door plastic te scheiden, daar gaan we voor!