Toon van Aalst onthuld als Prins Toon d'n Derde in 't Bônneland

<<
Op Zaterdag14 november werd tijdens het 11-11 bal in zaal Thekes, Toon van Aalst onthuld als de nieuwe Prins Carnaval van het Bônneland. Als adjudant koos hij raadslid Patrick Schoenmakers. Samen onthulden zij voor het carnavalseizoen 2009-2010, zeker voor de prins, een zeer toepasselijke spreuk: D'n Toon is gezet!

Traditiegetrouw begon het 11-11 bal met het afscheid nemen van de gehele raad van elf, adjudant Gradje Kersten en Prins Geert d'n Urste. Opperbôn Theo Arts (gekozen voor 2 jaar) bleef in functie. De vrouwen van adjudant Gradje en Prins Geert, Anita en Monique, werden in de bloemetjes gezet en ook Prins Geert ontving enkele leuke cadeaus. Prins Geert bedankte in zijn afscheidswoord iedereen voor het geweldig carnavalsjaar 'jong gelierd is oud gedoan'. Een speciaal woord van dank richtte hij aan adjudant Gradje, opperbôn Theo en aan de vrouwen van de raad, want zei hij; “zonder ons vrouwen zijn wij niets, hun ondersteuning is erg belangrijk”. Daarna kregen zij een medaille opgespeld. Prins Geert, adjudant Gradje en opperbôn Theo hadden ook nog een cadeau voor Stichting Carnaval. Zij schonken hen een prachtige nieuwe houten prinsensteek.

Na dit afscheid volgde het afscheid van de 3 bestuursleden Lonneke Siebers, Bart Megens en Berrie van de Burgt. Berrie had al eerder aangegeven te gaan stoppen. Bij Lonneke en Bart kwamen er dit jaar ineens carrièrekansen om de hoek kijken, die ze natuurlijk hebben aangepakt. Uit handen van voorzitter Marcel van Brakel ontvingen zij een prachtige oorkonde en namens de gehele raad van 11 kregen zij een prachtige 'herpse klok'. Ook hun partners Mark, Birgit en Angela werden niet vergeten en ontvingen een prachtige bos bloemen. Berrie van de Burgt - die al een aantal jaartjes (6) langer in het bestuur zat - werd nog eens extra in het zonnetje gezet voor zijn verdienstelijkheid voor de Herpse Carnaval en werd daarom onderscheiden in de orde van 'de Herpse Zwaan'.

Na een korte pauze die muzikaal gevuld werd door discotheek Van Gogh volgde de installatie van de nieuwe bestuursleden Astrid Toonen, Jolanda Megens, Leon Megens en Geert School. Bloemen waren er voor hun partners Kees, Jefrey, Astrid en Monique. Direct na deze installatie was het dan zover. De Prinsonthulling. Dit jaar verzorgd door de onthullingcommissie i.s.m. CV Ut ken nie Gekker.

De onthulling was gebaseerd op de quiz “Ik hou van Herrupe” met als presentator niemand minder dan d'n Herpse Burgemèster Frank van Griensven. Alle mannen hadden bij binnenkomst hun naam op een kaartje moeten schrijven. Uit die kaartjes trok Frank 8 namen waaruit 2 teams van 4 personen werden gevormd. De vragen die gesteld werden hadden alle betrekking op het verleden en heden van Herrupe. Team 1 bestond uit Gradje Kersten, Michel van Zwam, Bram van Dongen, en Toon van Aalst. Voor team 2 speelde mee, Geert School, Patrick Princen, Kees van Vliet en Martien Meijers. Na de eerste ronde had team 2 de meeste punten en dus viel team 1 af. Daarna werd team 2 weer opgesplitst in 2 teams van 2 personen. Na weer een vragenronde bleven uiteindelijk 2 finalisten over, te weten Geert School en Martien Meijers. Op de finalevraag moesten beide finalisten het goede antwoord schuldig blijven. Het goede antwoord werd gegeven door een stem vanachter een gordijn. Die stem was van de nieuwe Prins, die met een hoogwerker vanuit een rookwolk achter het gordijn vandaan kwam. Het was niemand minder dan Toon van Aalst van dweilorkest de Sliepse.

Toon werd geïnstalleerd als Prins Toon d'n Derde en Patrick Schoenmakers als de nieuwe adjudant. De naam van de nieuwe Prins was maar liefst 44 keer goed geraden en Tessa werd de gelukkige winnares van dit prinsraden. Daarna was het tijd voor een receptie, die feestelijk opgeluisterd werd door de Bônlander Hofkapel. Het Prinselijk paar ontving tezamen met adjudant Patrick en zijn vrouw Jolanda de felicitaties van vele aanwezigen. Na de receptie was er nog een verrassend liveoptreden van Leon Klaus.

Toon is getrouwd met Truus en samen hebben ze drie zonen Roy, Bjorn en Ivo. Toon leidt een eigen schildersbedrijf. Zijn hobby's zijn het maken van muziek bij dweilorkest de Sliepse, Voetbalverening Herpinia en het vieren van het Herpse Carnaval. Adjudant Patrick en zijn vrouw Jolanda hebben samen drie kinderen, Jurian, Rubin en Iris. Patrick is werkzaam als projectleider. Naast een groot carnavalshart heeft hij ook een voetbalhart als bestuurslid van voetbalclub Herpinia

Stichting Carnaval prijst zich wederom gelukkig met een voltallige Raad van Elf en zijn blij dat Toon en Truus het nieuwe Prinsenpaar van het Bônneland willen zijn. Na deze avond is ieders geval één ding voor het komende carnavalsjaar wel duidelijk, namelijk;

D'N TOON IS GEZET!

Stichting Carnaval Herpen