Cursus carnavalspop maken, de afwerking

<<
Zaterdag 12 November. Aan alle leuke dingen komt een eind. Zo ook aan de cursus carnavalspop bouwen. Vandaag is het laatste onderdeel: de afwerking. En dit is, ten opzichte van de rest, vrij simpel. Want waar bij het lassen, gazen, plakken en verven toch wel wat mis kan gaan, is dat bij het afwerken niet snel het geval.
 
Trien wordt nog hier en daar versierd met prachtige bloemen en voorzien van een paar prachtige blauwe ogen.
En klaar is Trien op een laagje vernis na. Vandaag was voor de kinderen een fluitje van een cent.
 
Maar daarmee zijn we er nog niet. Alle kinderen die aan de cursus hebben meegedaan krijgen een certificaat uitgereikt. Dit gebeurt door niemand minder dan Prins Toon d'n Urste, geassisteerd door zijn adjudant Patrick en natuurlijk gebeurt dit onder leiding van de voorzitter van Stichting Carnaval Marcel van Brakel. Trots nemen de kinderen het certificaat in ontvangst. Ook de begeleiding wordt niet vergeten. De Stichting bedankt ook CV Krek Nie Gek en CV Schon Gedoan en Theo Arts voor hun onmisbare hulp en kennis. Zonder hen was deze cursus niet mogelijk geweest. Ook de Jeugdcommissie en de contactpersoon van de Stichting, Astrid Toonen, worden bedankt voor de leuke stukjes in de omroeper/website en voor het organiseren van de cursus. En last but not least is er natuurlijk een bloemetje voor Theo en Marjo van Casteren die hun schuur voor de cursus beschikbaar stelden.
 
Na al deze mooie woorden kunnen de kinderen genieten van de welverdiende friet met frikadellen en kroketten. Dat gaat er altijd goed in!
 
En Trien....zij keek stralend toe!
 
Voor meer foto's kijk hier
 
Groetjes,
 
De Jeugdcommissie & Stichting Carnaval Herpen