CARNAVALSOPTOCHT HERPEN MET MOOIE PRAALWAGENS EN BRABANTSE GEZELLIGHEID

<<
Zondag 14 februari start in het Herpse Bônneland om 13.30 uur de carnavalsoptocht. Dat deze van een ongekend hoog niveau gaat worden staat nu al vast. Prachtige praalwagens en vele loopgroepen trekken door de straten. Langs de route spelen diverse blaaskapellen. Ja hoor, op z'n Brabants gezellig in Herpen.
 
Zowel in het Bônneland als in het Nachtgraversrijk (Overlangel, Neerloon en Keent) worden prachtige wagens vervaardigd. Tijdens de optocht gaat men de strijd aan met elkaar. Niet alleen aan de afwerking en de beweging van de wagens wordt door de clubs veel aandacht besteed, de aankleding erom heen is tot in detail verzorgd. Alle clubleden die meelopen verkleden zich in stijl. Er zijn zelfs wagens die niet getrokken worden maar zichzelf voortbewegen d.m.v. een elektromotor, die ook nog eens de bewegingen van de poppen aanstuurt. De optocht wordt muzikaal opgeluisterd door diverse blaaskapellen. Al met al telt deze sprankelende optocht wel zo'n 40 deelnemende groepen.
 
Nieuw dit jaar is de publieksprijs. Stichting Carnaval Herpen stelt deze publieksprijs beschikbaar. U als toeschouwer krijgt de kans kenbaar te maken welke creatie u de beste vond. Is dit een prachtige seniorenwagen of trok een juniorenwagen meer uw aandacht. Of bracht een loopgroep u veel vertier? Of toch die individuele deelnemer met haar of zijn creatieve creatie? De keuze is aan u. Voor aanvang van de optocht worden de stemformulieren op een unieke wijze aan het publiek uitgedeeld. Na de laatste deelnemer van de optocht deponeert u uw keuze in de stembus achterop de Prinsenwagen.
 
Kortom, kom naar Herpen. En wij trakteren u op een zeer gevarieerde karavaan die perfect van lengte is en daardoor niet te lang duurt. Het dus is zeer zeker de moeite waard, om op carnavalszondag een kijkje te komen nemen in het Herpse Bônneland. De optocht start om 13.30 uur bij café “DE BRUG” in de St. Sebastianusstraat en trekt via de Rogstraat, langs de feesttent op het Thekesplein, verder door de straten van Herpen.