Anke Schamp krijgt Gouden Oogappel

<<
Anke Schamp-van der Linden heeft vrijdagavond 12 februari uit handen van wethouder Chris Ermers de Gouden Oogappel ontvangen. Zij kreeg deze onderscheiding in dorpshuis 't Slotje voor haar verdiensten die zij als vrijwilliger verricht bij 'Ons Klupke' in Herpen.

De onderscheiding is een sieraad in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant. Anke Schamp-van der Linden was één van de initiatiefneemsters voor de oprichting van 'Ons Klupke' in 2002. Kinderen en ouderen met een verstandelijke beperking of autisme die niet bij een reguliere club of sportvereniging aan kunnen sluiten, kunnen gebruik maken van het wisselende programma dat 'Ons Klupke' hen biedt. Zij kunnen dan sporten, knutselen, schilderen, spelletjes doen, foto's en film kijken, naar het carnavalsbal, jaarmarkt, kerstmarkt, disco, toneel enzovoort. Ook brengen ze bezoekjes aan ponyclub Herpen, Politiebureau Oss, Melkveehouderij Herpen, Brandweerkazerne Oss, Activiteitenboerderij Herpen en Dienstencentrum Herpen. Anke draagt als voorzitter naar buiten hoe belangrijk 'Ons Klupke' is voor de leden, ouders en familie. Zij werkt mee aan het integreren waar dit mogelijk is.
Verder is Anke vijftien jaar dirigent geweest bij het kinderkoor Herpen en organiseerde zij voor hen het jaarlijkse kamp. Ook organiseerde zij de Herdertjesmis in Herpen.