Carnaval 2010 Bônneland zeer geslaagd!!!

<<
Vanaf het carnavalsbal op de lagere school en bij 'ons Klupke' tot en met het verbranden van Trien de Snijbôn was het één groot feest voor jong en oud. Voorop in dit feestgedruis gingen Prins Toon d'n Derde en zijn adjudant Patrick. Samen met hun gevolg werd overal 'de juiste Toon gezet.' Je zag hen zichtbaar genieten, zoals eigenlijk elke Bônlander en alle andere carnavalsvierders genoten.
 
Publiekstrekkers zijn ieder jaar weer de Optocht en de Burgemèsterscampagne. Tijdens de optocht waren ook aanwezig Burgemeester Klitsie van de gemeente Oss en zijn echtgenote. Op speciaal verzoek van Prins Toon d'n Derde konden zij vanuit de Prinsenwagen de optocht voorbij zien trekken. Net als de vele toeschouwers waren zij zeer onder de indruk van de schitterende Optocht.
 
Zaterdagavond begon de carnaval met een carnavalsviering in de St. Sebastianuskerk. Deze viering werd voortgegaan door Pastor Johan Luijtelaar en muzikaal opgeluisterd door kinderkoor de Flierefluiters en Brassband St. Hubertus. De kerk was carnavalesk aangekleed en de viering had natuurlijk een carnavalesk tintje. Het was een prachtig begin van de Herpse Carnaval.
 
Na de installatie van Prins Toon d'n Derde in de Feesttent, werd Trien de Snijbôn onthuld door CV de Ruitenfuivers. Zij zorgde d.m.v. speciaal laag siervuurwerk dat Trien zeer mooi voor de dag kwam. In eerste instantie zag het ernaar uit dat Herpen het dit jaar zonder Trien zou moeten doen, want voordat ze in de steigers kon worden geplaatst, was ze al ontvoerd. Op haar verblijflocatie troffen enkele leden van de Raad van Elf een briefje van de ontvoerders met de eisen. Nadat deze precies om 18.00 uur waren ingewilligd zorgde de ontvoerders er zelf voor dat Trien nog netjes op tijd voor de onthulling geplaatst werd.
 
Dit jaar was er in de feesttent een wedstrijd voor de mooist verklede Bôn. De jury bestond uit de drie dames van Stichting Carnaval. Undercover liepen zij na de Trieninstallatie door de tent te jureren. Ondanks dat er niet zoveel publiciteit aan deze wedstrijd was gegeven, waren zeer veel mensen prachtig verkleed. De Jury koos Hester vd Berg tot winnares, met haar zelfgemaakte creatie als Venetiaanse dame, zag ze er geweldig schôn uit.
 
De verslagen van de optochtzondag, trouwe moandag en burgemèstersdeinsdag stonden al eerder op deze website gepubliceerd. Alles bij elkaar waren het weer vier schitterende dagen voor jong en oud.
Carnaval 2010 is door de filmcommissie i.s.m. omroep Walraven vastgelegd op film en ook zijn er weer prachtige foto's gemaakt door de leden van het fototeam van Carnaval Herpen. Deze foto's kunt u bekijken op deze website.
 
STICHTING CARNAVAL HERPEN BEDANKT ALLE VRIJWILLIGERS EN SPONSOREN VOOR HUN BIJDRAGE AAN CARNAVAL 2010……BEDANKT!!!