Herpse Huppelbôntjes in de prijzen

<<
Op zondag 21 februari jl. zijn de Huppelbôntjes uit Herpen naar het dansfestival van “Desibelle”uit Wijchen geweest. Vroeg op deze ochtend verzamelden alle bôntjes zich bij hun vaste trainingsstek om van daaruit in colonne te vertrekken naar het Maaswaal college in Wijchen.
 
Alle groepen waren ingedeeld in categorieën. Al vrij vroeg op het programma mochten van onze 4 groepen als eerste de mini garde groep hun kunsten vertonen. Deze kleine dametjes brachten een mooie gardedans voor het voetlicht, waarbij al direct de toon werd gezet. Het vele publiek wat uit Herpen was meegekomen liet met veel geklap en gejoel goed van zich horen. De punten die ze van de jury kregen waren niet hoog genoeg voor een podiumplaats, maar wat ze lieten zien was een goede prestatie.
 
Later waren de Huppelbôntjes aan de beurt met hun garde dans. Een van de grootste groepen, en ze dansten de sterren van de hemel. Prachtig in hun nieuwe rood- zwarte pakjes en keurig in de maat. Op het grote podium kwamen ze helemaal tot hun recht. En dat vond de jury ook, want de punten waren zo hoog dat dit een 2e plaats opleverde.
 
Daarna de mini bôntjes in de categorie thema dans. De musical Annie werd hier dansend uitgebeeld. Met Britt Willemse, als Annie, was het een waar spektakel. Het enthousiasme spatte van de meisjes af en alles ging goed. De jury was zo onder de indruk (er werd zelfs een traantje weggepinkt) dat het hoogste aantal punten binnen werd gesleept en de eerste plaats gehaald werd. Het dak ging er natuurlijk af. Alle papa's en mama's klapten zo hard ze konden.
 
Bij de thema dans voor junioren mochten onze Huppelbôntjes laten zien wat ze in huis hadden. De musical Mama Mia werd ook zo goed gedanst dat iedereen al heel snel wist dat dit ook hoge punten op ging leveren. De thema dansen van de andere groepen vertolkten o.a. de musical Tarzan en Olivier. Er was dus geduchte concurrentie. Maar ook nu ging Herpen met de eerste prijs aan de haal. Het was feest voor al die prachtige Huppelbôntjes.
 
Natuurlijk ook een geweldige opsteker voor de leidsters Diana, Marjo en Susan, die er veel tijd in stoppen. Dansen bij de Huppelbôntjes is leuk en gezellig, en dat was ook bij alle meisjes van de gezichten af te lezen. Wat natuurlijk ook heel fijn was, was dat er een grote groep met supporters mee was gegaan. Al dat klappen en joelen voor onze Herpse Huppelbôntjes is voor de kinderen geweldig om mee te maken. Iedereen is apetrots op al deze kanjers.

Bij terugkomst in ons dorp zijn alle bôntjes voor een feestelijke rondrit in de Bônnekar, van de Raad van Elf, nog door Herpen heen getoeterd. Wellicht hebben jullie dat allemaal gehoord. Voor de genen die dit gemist hebben staat hier de film.

 En veel succes bij het volgende danstoernooi

Gefeliciteerd!!!