Fietstocht door de kernen van Dorpsraad Herpen

<<
De organisatie van de Fietstocht door het dorpsraadgebied Herpen ook wel K 5 genaamd (Kunstzinnig, Kreatief, Kultureel, door de vijf kernen van dorpskernen Koolwijk, Herpen, Overlangel, Neerloon en Keent.) heeft inmiddels een definitief prachtig programma gemaakt. Dankzij veertien kunstenaars, hobbyisten en verzamelaars kunnen we op locatie gaan genieten van hun creativiteit en kunnen zij de deelnemers deelgenoot te maken van wat hen boeit en bezig houdt. De nostalgische fotograaf is ook weer van de partij. Dat betekent dat we op 30 mei weer een prachtige en interessante fietstocht kunnen houden. Hoewel we de mooiste delen van onze kernen in de route hebben gelaten, leidt de fietstocht dit keer ook langs andere mooie plekken. Het initiatief ligt bij de De Dorpsraad die het belangrijk vindt dat mensen met elkaar omgaan, elkaars kwaliteiten waarderen en er belangstelling voor tonen. Dat bevordert de saamhorigheid en dus de leefbaarheid. Er is heel veel wat onze dorpen bindt en tegelijkertijd is er een grote verscheidenheid aan creativiteit.
Het wordt niet alleen passief beleven maar zo mogelijk laten we de deelnemers hier en daar ook zelf creatief bezig zijn; uiteraard vrijwillig. De fietstocht start om 11 uur op diverse locaties en duurt tot 16.30 uur. Voor mensen die niet mobiel zijn rijdt er een kleine bus en een huifkar. De voorlopige planning is om beide voertuigen om 11.00 uur en om 14.00 uur een rondrit te laten maken waarbij de chauffeurs langs alle deelnemers gaan en overal enige tijd verblijven. Degenen die een deel van de route willen meerijden kunnen tussentijds nabij het Alard van Herpenplein ook weer uitstappen. U kunt zich tevoren al opgeven bij Bert v.d.Linden: 0486-411443 of email lhrvanderlinden@home.nl
Uiteraard kunt u, als u minder mobiel bent maar wel over een auto beschikt, ook zelf de adressen bezoeken. Om 17.00 uur hebben we weer een heel verrassende afsluiting op het Alard van Herpenplein. Om uw nieuwsgierigheid op te wekken lichten we alvast een tipje van de sluier op: Degene die er optreedt woont in ons dorpsraadgebied en staat vaak op het podium.
We hopen weer hele colonnes fietsers door ons gebied te zien rijden en doen een beroep op andere verenigingen om deze dag geen evenementen te houden zodat zoveel mogelijk inwoners van onze kernen in de gelegenheid zijn om deze dag mee te maken.