't Herps Mertje: “D'n Toon is gezet”

<<
Zondag 16 mei jl. werd voor de 29ste keer het Herps Mertje gehouden. De organisatie (Stichting Carnaval Herpen i.s.m. ondernemersvereniging Herpen - Overlangel had dit jaar weer voor een ruim aanbod aan marktkramen, een rommelmarkt en veel entertainment gezorgd. Dankzij het mooie weer stroomde de straten al snel vol en was “Een dagje uit voor het hele gezin” dan ook echt begonnen. Het Herps Mertje trok ca. 7.000 bezoekers.
 
De kinderen hebben zich ook dit jaar weer volop kunnen uitleven in de vele gratis attracties zoals: de Bungy Jump, Mini Cars, Luchtkussen, Convoi ride en natuurlijk niet te vergeten de Base Jump, met deze spectaculaire attractie maakte je een sprong van maar liefst vijf meter. Natuurlijk konden de kinderen zich ook weer laten schminken en weer heerlijk genieten bij de theatershow van Laros.
 
De volwassen hebben weer heerlijk kunnen struinen langs de vele marktkramen en heerlijk kunnen genieten op de verschillende terrassen die er dit jaar waren. Restaurant Trien, die sinds 1 april hun deuren hebben geopend, had een gezellig terras met muziek en voor de jeugd was er door Thekes een eigen terras met DJ ingericht op de parkeerplaats van de PLUS-Winkel. Natuurlijk was er weer het terras bij dorpshuis 't Slotje, waar de muziek werd verzorgd door de blaaskapellen Bônbetôôzie en de Bônlander Hofkapel en door discotheek Wim. Op het terras bij Thekes was er de muziek van zangkoor Ovation en discotheek van Gogh. Kortom, er werd weer voor veel vertier en gezelligheid gezorgd.
 
Elke betalende bezoeker kon met zijn entreebewijs meedoen aan een loterij, die aan het einde van de dag werd gehouden op het podium bij 't Slotje. Ook dit jaar waren er weer prachtige prijzen te winnen en de winnaars werden bekend gemaakt door onze Herpse Burgemèster John van den Broek, Prins Toon d'n derde en zijn adjudant Patrick Schoenmakers. De 1e prijs, een compleet verzorgde B.B.Q. voor 10 personen bij Paviljoen de Kriekeput is gewonnen door H. Ceelen uit Oss. De 2e prijs, een dinerbon van Restaurant Herperduin is gewonnen door Kevin van Koten uit Dordrecht en de 3e prijs, een arrangement t.w.v. € 100,= bij Bike Adventure Herpen, is gewonnen door Yvonne Ceelen uit Heesch.
 
Tenslotte kan de organisatie van het Herps Mertje terugkijken op een geslaagde dag. Vele bezoekers vonden hun weg naar Herpen voor “Een dagje uit voor het hele gezin!”
 
Kijk hier voor meer fotos