Peter van Sambeek en Wim Jilesen op de bres voor kansarme Roemenen

<<
Twee vrijwilligers van deStichting Kansarmen Roemenië, Wim Jilesen uit Schaijk en Peter van Sambeek uit Herpen, reisden begin december met een bus vol hulpgoederen naar het plaatsje Saschiz in midden-Roemenië, een gebied dat wordt geteisterd door schrijnende armoede.
Sinds 2003 rijden vrijwilligers van de stichting meerdere keren per jaar met een bus of vrachtwagen vol kleding, dekens, bedden, schoenen, leesbrillen en schoolmeubilair naar midden-Roemenië om daar de noodlijdende inwoners te helpen. Herpenaar Peter van Sambeek (54) arriveert in augustus van dit jaar voor het eerst in Saschiz. Hij heeft daar een week rondgekeken en de armoede greep hem zo ontzettend aan dat hij de stichting ook wilde meehelpen.
Hulpacties
Nu de door leerlingen van de basisscholen Den Omgang in Schaijk en 't Schrijverke in Herpen ingezamelde kinderkleding- en speelgoedpakketten begin deze maand zijn verdeeld in Roemenië, bereidt de stichting alweer nieuwe hulpacties voor. Peter van Sambeek heeft met Wim Jilessen het plan opgevat om een oud huisje in Saschiz op te knappen, waardoor het als kinderdagverblijf kan fungeren, waar kinderen kunnen eten, drinken en douchen. Of dit project door kan gaan is echter nog maar de vraag, omdat er nog wel wat hulp van sponsors en vrijwilligers gewenst is.
Voor verdere inlichtingen: Wim Jilesen (06-53846562), Peter van Sambeek (0486-413395)