Warme worst voor de jeugd

<<
Zaterdag 19 Februari. Jeugdprins Thijs, jeugdprinses Isa en adjudant Jure hebben zich verzameld bij Astrid Toonen. We gaan vandaag broodjes warme worst uitdelen bij de jeugdcarnavalsclubs die aan een wagen bouwen. Ook de Jeugdcommissie is weer present , vooral om te sjouwen met de zware ketel vol warme worsten. Maar… het is ook altijd weer keigezellig!
Om te beginnen gaan we richting Neerloon. Hier bouwt CV Van Alles un Bietje. De jeugd moest sporten dus de broodjes worden met (koude) worst afgeleverd. Zo ook bij CV 'T Kumt Goed aan de Hamelspoelweg zodat ook deze groep later alsnog kan genieten van de broodjes warme worst. Wat een service…
 
Op nu naar CV Schon Jong die bouwen aan de Heiweg. Ook hier nog vrij rustig. We zijn vroeg en besluiten even te wachten totdat er wat meer kinderen zijn. We krijgen een lekkere kop thee of koffie en langzaam druppelen wat meer leden binnen. Nadat zij allen een lekker broodje warme worst hebben gehad gaan we verder.
Bij CV We komme dur oan is het lekker warm. Druk ook en daardoor wat krap, maar voor een ketel warme worst is er altijd plek. De wagen is al bijna klaar zo lijkt 't. De kinderen zijn al aan het aflakken. Aan de Beers bij CV lek Me Vesje is het ook gezellig druk. In de kantine wordt menig broodje worst verorberd onder grote belangstelling van de hond van de familie van Casteren. Aan de wagen moet nog flink worden gewerkt, alles is nog mooi wit.
Dan trekken we verder naar de wooijstraat. Daar bouwt CV de Bônne Bende aan een wagen. Strak op schema zo lijkt het. Een gedeelte is al kleurrijk geverfd. Even wordt tijd gemaakt voor een broodje warme worst en een praatje. De ontwerp tekeningen zien er goed uit, nu de wagen nog!
 
Daarna is de beurt aan CV We doen mar wâ. Zij bouwen in de schuur van familie Dominicus aan de Oude Molenweg. Hier worden wij weer enthousiast begroet, met name door de twee honden. De worst ruikt dus goed en smaken doet ie dat ook zo blijkt binnen. De verfpotten staan al open en na het maken van wat foto's gaan de mannen dan ook snel weer aan de slag.
Tijd om naar de Koolwijk te gaan. Aan de Bieskamp zijn we flink wat bedrijvigheid gewend. Deze keer is het echter een stuk rustiger. Een stuk of vijf leden van CV T Zal Wel zijn aanwezig en laten zich de broodjes warme worst goed smaken. Ze krijgen het nog erg druk zo blijkt. Het zat allemaal wat tegen maar met vereende krachten hoopt de groep de wagen toch netjes op tijd af te krijgen.
Als laatste bezoeken we CV ût lûpt zoals ût lûpt op hun bouwlocatie aan de Hamelspoelweg. De schuur is groot en de wagen ook. We kunnen nog net binnen om tussen de steigers de leden te voorzien van de broodjes worst.
Sommige delen van de wagen zijn al én geverfd én gelakt, andere delen zijn nog wit. Er is duidelijk over nagedacht en dus wordt netjes van boven naar onder geverfd. Het tegelijk lakken van de wagen en het eten van een broodje is hier geen enkel probleem. Want hoe lekker die broodjes ook zijn: GÈN GEZEUR, CARNAVAL GU VEUR!
 
Prins Thijs, prinses Isa, adjudant Jure en de Jeugdcommissie wensen alle jeugdige bouwers heel veel succes toe Zondag tijdens de optocht en verder natuurlijk iedereen heel veel plezier tijdens de carnavalsdagen!