Trouwe Moandag in het Bônneland Extra Vagant

<<
De Trouwe Moandag stond dit jaar in het thema van Extra Vagant. Hoe men dus ook verkleed kwam het was uiteindelijk altijd goed, als het voor je gevoel maar wat onzinnig en overdreven was. Het meest in het oog springend en wat er erg leuk uit zag, waren een aantal heren op overdreven hoge hakken. Maar ook een kleine peuter probeerde die middag in de zaal, geluid te krijgen uit het allergrootste blaasinstrument, namelijk de bas.
 
Dit jaar was er naast het traditionele liedjesfestival voor het eerst een Playback Wedstrijd. Helaas was er voor die categorie maar één opgave. Antonet van Bergen en Bertwin Verreijt hadden veel werk gemaakt van hun optreden als de dames Maywood, met het nummer Rio de Janeiro. Hun mimiek en dansjes zagen er voortreffelijk uit en ook hun kleding was in Stijl. Natuurlijk werden zij eerste maar wel met de terechte complimenten van de Jury en een groot applaus vanuit een volle zaal.
 
Het liedjesfestival had weer een druk deelnemersveld en er werd live gezongen in allerlei talen. Van gezellige meezingers tot stevige popnummers en dit alles werd aan elkaar gepraat door presentatrice Renske van Dijk. Tonny Schellekens en Dorettie van Dijk, deelnemers van het eerste uur, doen ieder jaar een gooi naar een goede eindnotering. Vorig jaar waren ze zeer dicht bij de overwinning, maar moesten deze toen nog delen. Dit jaar werd er niets aan het toeval overgelaten. Als Nena en Kim Wild, met het nummer Anyplace, Anywhere, Anytime overtuigde zij de jury van hun talenten. Voor de toeschouwers leek het of zij live aanwezig waren bij de opnamen van de videoclip van dit nummer. Kleding, dans en zang waren goed verzorgt en daarmee werden Tonny en Dorettie de winnaars van het liedjesfestival.