Ambassadeurs van De Maashorst aan de slag

<<
De Maashorst is 27 Ambassadeurs van het Landschap rijker! Dit zijn recreatieondernemers die hun gasten goed kunnen informeren over De Maashorst en de directe omgeving van hun bedrijf. Daarvoor volgden zij de cursus Ambassadeurs van het Landschap. Op 27 april jl. ontvingen de kersverse ambassadeurs in Paviljoen De Kriekeput een certificaat uit handen van Peer Verkuijlen en Hetty Tindemans van de Stuurgroep De Maashorst.

Na de certificaatuitreiking waren enthousiaste geluiden te horen. Opvallend was de eensgezindheid van de ondernemers. De eindpresentaties van de deelnemers lieten zien dat zij De Maashorst veel te bieden hebben met hun verhalen over de streek. Marij van der Leest (Organisatiebureau De Verrijking te Oss): “Ik wist niet wat ik kon verwachten van de cursus, maar ik heb ontzettend veel opgestoken over de historie en de natuur van De Maashorst. Als er verdiepende bijeenkomsten komen, dan ben ik er zeker bij.”

Naast kennis en informatie stond samenwerking tussen recreatieondernemers centraal. Diny de Groot (Grootswandelarrangementen) eindigde haar presentatie tijdens de laatste bijeenkomst met “Vorige week heb ik al afspraken gemaakt met Nellie Timmers Mandalatekenen, ik wil een streekproductenroute met de Maashorstboeren opzetten en morgen ga ik maar eens even koffiedrinken met Tom en Thea van Gastenverblijf Het Voorhuis in Herpen”.

In samenspraak met Stuurgroep De Maashorst werd recent het Platform Maashorst Betrokken Ondernemen opgericht om vanuit ondernemers De Maashorst op de kaart te zetten als gastvrij natuurgebied. De cursus biedt hier concrete handvaten voor. Peer Verkuijlen (Stuurgroep De Maashorst): “De cursus van IVN Consulentschap Brabant kwam voor ons op een ideaal moment. Wij dragen het gebied uit met een herkenbaar beeldmerk, maar ook met een duidelijk verhaal naar onze gasten. De recreatiesector is dan een belangrijke partij, die we daar net als andere partners in de streek voor nodig hebben.”

Samenwerking
De organisatie van de cursus was in handen van IVN Consulentschap Brabant. De cursus werd financieel mogelijk gemaakt door Streekfonds De Maashorst, Kamer van Koophandel en de Provincie Noord-Brabant.

Meer informatie
Voor meer informatie over de cursus en de ambassadeurs, www.ivn.nl/brabant. Neem ook eens een kijkje op www.demaashorst.nl.