Zeer geslaagde Pronkzittingen in het Herpse Bônneland!

<<
Herpen, op zaterdag 28 en zondag 29 januari 2012 vond voor de 35ste keer de Pronkzitting in Herpen plaats.
 
Vanaf klokslag 8 uur tot de klok van ongeveer half 1 trad er een keur aan artiesten op.
Oude bekenden, zoals Sientje Klep, De huppelbôntjes, de Raad van Elf, Sabbi van Boekel, Schaafloepers, De Hofkapel, Club van Oud Prinsen, waren aanwezig.
 
Maar ook nieuwe artiesten betraden voor het eerst het podium. Schon Gedôn was dit jaar verantwoordelijk voor de openingsact van de avond. Op het nummer van Joe Cocker 'You can leave your head on' kwamen zijn de zaal binnengelopen. Op het podium ontdeden zij zich van hun kledij op de muziek van 'De macarena' Op hun 'blote' billen stond bijna helemaal de naam te lezen van de presentatrice van die avond. En op de laatste klanken kwam Hester van de Berg met het 'laatste paar billen' het podium op en zo kon iedereen zien dat HESTER de avond aan elkaar zou praten.
 
Dansgroep Karin, dit jaar voor het eerst op het podium, danste met hun Girlpower precies op de maat.
 
Ook voor Ken nie Gekker was het een debuutavond. Zij hadden zich getransformeerd tot bekende Nederlanders en Herpenaren in de TV-Kantine. Het geheel tussen alle typetjes werd vakkundig aan elkaar gepraat door Martijn, DE MOP, Krabbé en Bjorn van den Heuvel imiteerde met zijn stem vakkundig de bekende Nederlanders en Herpenaren. Ken nie Gekker mag trots zijn op hoe enthousiast het publiek de act ontvangen heeft.
 
Een knallende introductie was er voor William Bouwman, Kees-Jan van Dongen en Bertwin Verreijt (De drie Viltjes). Zij waren in de huid gekropen van de dames van het beroemde SBS Programma, in Herpen beter bekend als Hart van Herpen. Het Herpse nieuws, klein en groot, werd verteld en ondersteund met filmpjes. De zaal lag dubbel van het lachen bij het zien van de filmpjes en bijpassende muziek. Knap gedaan….
 
't Gouwe Duo, Peter Uijen en Geert School zette de zaal compleet op zijn kop, de polonaise was zeker een kilometer lang, iedereen liep mee.
 
De Club van Oud Prinsen had dit jaar Cor van den Oever in het zonnetje gezet met 24 rode rozen.
Naast het ludieke programma vraagt Stichting Carnaval ook altijd aandacht voor de uitreiking van de Prônkbon. De Herpse onderscheiding wordt aan iemand uit de gemeenschap uitgereikt die in het bijzonder iets doet voor Herpen. Dit jaar mocht de Prônkbon door Thea van der Velden in ontvangst genomen worden. Jarenlang zet zij zich in (of heeft zij zich ingezet) voor Herpinia, het Sinterklaascomité, E.H.B.O vereniging St. Sebastianus, organisatie van het Herps Mertje en pannenkoeken bakken op het Indianenkamp al ruim 25 jaar.
 
Ook was de FEN (Federatie Europese Narren) uitgenodigd door Stichting Carnaval om Theo Arts te huldigen voor al zijn werk wat hij vanaf 2005 voor het Herpse Carnaval betekent heeft en nog betekent.
 
Na de afsluiting van onze Burgemèster Martijn de Mop, die voor het podium geboren lijkt, was het tijd voor de finale. Met alle artiesten en het publiek werd de avond zingend beëindigd en kon het feesten tot in de kleine uurtjes doorgaan aan de bar van het Slotje.
 
Commissie Pronkzitting, kan samen met Stichting Carnaval Herpen terugkijken op een zeer geslaagde 35ste Pronkzitting en hoopt er volgend jaar met alle artiesten weer een geweldig weekend van te kunnen maken.
 
p.s. wilt u nog in het bezit komen voor een DVD van de 35ste pronkzitting dan kunt u deze nabestellen bij Tonnie van Berkel (tel. 0486-412382) voor de normale prijs van € 12,50.