't Herps Mertje: “Mè veul geZWAM en gelal, vieren we 't Herpse carnaval!!”

<<
Zondag 20 mei j.l. werd voor de 31e keer het Herps Mertje gehouden. De organisatie (Stichting Carnaval Herpen i.s.m. ondernemersvereniging Herpen-Overlangel) had dit jaar weer voor een ruim aanbod aan marktkramen, een tweedehands goederenmarkt en veel entertainment gezorgd. De weergoden waren goed gezind en want het was prachtig weer. De straten van Herpen liepen vol met een groot aantal bezoekers, het Herps Mertje trok dit jaar een kleine 10.000 bezoekers.



Er was volop vertier voor jong en oud. De kinderen vermaakten zich in de vele gratis attracties zoals: de Euro Bungy, Mini Kartbaan, een luchtkussen, een zweefmolen, de reuze glijbaan en niet te vergeten de populaire Base-Jump. De kinderen konden zich ook laten schminken en heerlijk genieten bij de theatershow van Laros. Op het grasveldje bij 't Slotje, werden de hele dag door demonstraties gegeven door Turnvereniging Sportief uit Oss.



De volwassenen hebben weer lekker kunnen struinen langs de vele marktkramen en heerlijk kunnen genieten op de verschillende terrassen. Restaurant Trien had weer een gezellig terras ingericht met muziek. En ook bij Thekes was er weer een gezellig terras ingericht met live muziek. Ondernemersvereniging Herpen-Overlangel was ook dit jaar weer van de partij met de activiteit: “Prijsschieten voor een goed doel”. Men mocht voor één euro tegen een bal trappen richting een bord met gaten waar leuke prijzen mee te verdienen waren, de opbrengst van deze activiteit is voor de Huppelbôntjes. Kortom er werd weer voor veel vertier en gezelligheid gezorgd.



Elke betalende bezoeker kon met zijn/haar entreebewijs meedoen aan een loterij waarmee prachtige prijzen te winnen waren. De 1e prijs, een compleet verzorgde B.B.Q. voor 10 personen bij Paviljoen de Kriekeput is gewonnen door P. Vorstenbosch uit Oss. De 2e prijs, een arrangement t.w.v. € 100,= bij Bike Adventure Herpen is gewonnen door J. Vos uit Oss en de 3e prijs, een High Tea voor 2 personen bij Bloessem Theehuis in Herpen is gewonnen door J. v.d. Wetering uit Oss.



De organisatie kan terugkijken op een geslaagd Herps Mertje. Vele bezoekers uit de wijde omtrek vonden hun weg naar de kom van Herpen voor “Een dagje uit voor het hele gezin”.



Stichting Carnaval Herpen dankt alle

vrijwilligers, sponsoren en omwonenden voor

hun bijdrage aan 't Herps Mertje!




Foto's in het album.