Minister Schippers bij stichting Q-support

<<
Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Wim van de Donk, de commissaris van de Koning in Noord-Brabant, verrichten op 12 februari de officiële starthandeling voor stichting Q-support. Dit vindt plaats van 9.30 tot 11.30 uur in Dorpshuis 't Slotje aan de Schoolstraat 2 in Herpen.

Q-support is een onafhankelijke stichting die in opdracht van de Rijksoverheid landelijk actief is met advies, begeleiding en onderzoek voor Q-koortspatiënten met chronische klachten of QVS, het chronisch vermoeidheidsyndroom door Q-koorts. Q-support wil positief bijdragen aan hun huidig en toekomstig functioneren. Daarnaast stimuleert de stichting onderzoek naar de gevolgen van Q-koorts en de behandeling daarvan.

Programma
Het programma start om 10.00 uur met een welkom door burgemeester Wobine Buijs, gevolgd door een panelgesprek over de gevolgen van Q-koorts. De panelleden zijn minister Schippers, Van de Donk, Michel van den Berg (voorzitter patiëntenvereniging Q-uestion), Mariet Paes (voorzitter Raad van Toezicht Q-support), Alfons Olde Loohuis (huisarts te Herpen, deskundige Q-koorts) en Annemieke de Groot (directeur Q-support). Aansluitend vindt de officiële starthandeling plaats.