Expositie Heemkamer Herpen

<<
In de Heemkamer aan de Rogstraat in Herpen is van zondag 4 mei tot en met 1 juni een tentoonstelling ingericht met als titel 'Wat ons van de straat houdt'. Het is de derde tentoonstelling sinds de grote opknapbeurt en uitbreiding van de voormalige brandweerkazerne aan de Rogstraat, die in september 2013 werd afgerond.


Dit keer exposeren Wilma Jans-Beken (1957) en Christine Brands (1958). Jans-Beken, die momenteel studeert in het vijfde jaar van de academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B), werkt voornamelijk met keramiek. Zij exposeert op deze tentoonstelling met zowel figuratieve als abstracte objecten. ,,Ik duik eerst in het onderwerp en daarna diep ik het uit", aldus de in Gennep woonachtige kunstenares.

Christine Brands uit Bladel is afgestudeerd aan de kunstacademie van Arendonk. Zij begon met tekentechnieken, vervolgde met grafisch werk en sinds enkele jaren legt Brands zich toe op fijnschilderkunst. Van de laatste twee technieken hangen werken aan de muren van de Heemkamer. ,,Ik beschouw de fijnschilderkunst als bijzonder rustgevend", aldus Christine Brands.

Voorzitter Emiel de Kleijn van Stichting Herpen in Woord en Beeld wil door middel van de exposities Herpen een plaats geven op de cultuurkaart van Brabant. De tentoonstelling is op de zondagen en op Hemelvaartsdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.