schilderijententoonstelling van Frans van Mensvoort en Hans van Eeuwijk.

<<

Frans van Mensvoort, woonachtig in Herpen, en Hans van Eeuwijk, woonachtig in Velddriel zijn schildervrienden. Frans begint in 1982 te tekenen en te schilderen. Na lessen aan de (vroegere) Vrije Academie in Oss bij Anita de Baaij, volgt hij cursussen in Veghel (Pieter Breughel), Uden (het vroegere CKVU) en in Den Bosch (De Muzerije). Daar krijgt hij les van Henk van der Heyden.
Naast het landschap is de mens- al dan niet in beweging zoals bijvoorbeeld in een dans - een belangrijk thema in zijn werk. Hij maakt portretten en werkt naar naakt of gekleed model. Dikwijls kiest hij ervoor om meerdere figuren op één schilderij te plaatsen. Acrylverf heeft meestal zijn voorkeur. Dit vanwege het praktisch voordeel dat acrylverf snel droogt maar hij werkt ook graag met olieverf. Schilderen is voor hem een avontuur waarbij kleur een belangrijke rol speelt: warme, heldere en contrasterende kleuren waarmee sfeer en emotie kunnen worden uitgedrukt. Voor meer informatie zie : http://pix.ie/fvmensvoort


Hans van Eeuwijk is in 1994 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg, richting audiovisuele vormgeving. Momenteel is hij werkzaam als freelance fotograaf en als docent fotografie, tekenen en schilderen.
Hans is geboeid door het tekenen naar de waarneming, al vanaf jonge leeftijd. Op latere leeftijd heeft hij de stap genomen om naar de kunstacademie in Tilburg te gaan. Schilderen en fotograferen zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met zijn camera legt hij vormen en lijnen van zijn onderwerp vast. In zijn schilderijen gebruikt hij deze lijnwerking en geeft hij met vlakken en kleuren een eigen karakter aan zijn onderwerp. Zo bestaat een landschap van zijn hand nog wel in zijn vorm, maar het heeft verandering ondergaan in vlakken en kleuren. Hiermee schept Hans een nieuw evenwicht in vorm, kleur en ruimte, waardoor het onderwerp spannender wordt om naar te kijken. Het streven naar nieuw evenwicht is karakteristiek voor het werk van Hans.


Openingstijden - zondag 5, 12, 19 en 26 oktober van 11.00 tot 17.00 uur
Adres - Rogstraat 12, Herpen