Kringloopwinkel Overlangel geopend

<<
Middels het doorknippen van een 'tweedehands' lint door de Osse wethouder René Peters en Prins Dennis den Uurste van het Nachtgraversrijk Overlangel, werd de 'Kringloopwinkel Overlangel' officieel geopend. De winkel is gevestigd in de voormalige basisschool St. Antonius Abt aan de Dr. Ruijsstraat, die in juli 2014 definitief de deuren heeft gesloten.


Het gebouw wordt door een stichting bestaande uit Marion van Boekel, Guus Jansen en Albert Bakker, gehuurd van het kerkbestuur van Overlangel-Neerloon. Vanuit de klankbordgroep die sinds 2009 in Overlangel actief is, werd het initiatief om het schoolgebouw op deze manier een nieuwe functie te geven, geprezen; vooral omdat er een klaslokaal bestemd is voor verenigingen. Wethouder Peters memoreerde dat hij een goed half jaar geleden nog aanwezig was bij de laatste schooldag. ,,Het was wel feestelijk maar geen feest. Dat is het nu wel omdat de school een tweede leven krijgt,” aldus de wethouder.

Veel bewoners uit Overlangel waren uitgelopen om getuige te zijn van de opening en tegelijkertijd alvast een slag te slaan. Op een bepaald moment ontstond er zelfs een wachtrij aan de kassa.