Zorgcoöperatie Het Land van Herpen zoekt versterking

<<
Het gaat goed met de zorgcoöperatie. We hebben een mooie, nieuwe ontmoetingsplek in 't Slotje, gemaakt door onze eigen klussengroep. De kringen vervoer en klussen kunnen de mensen helpen die daar om vragen. Het aantal leden groeit.
We gaan dan ook verder! Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

We willen graag een nieuwe kring mantelzorgondersteuning oprichten. Hiervoor hebben we mensen nodig met een achtergrond in de zorg, die op aanvraag hulp willen bieden aan een mantelzorger door de zorg tijdelijk over te nemen. Zo komt de mantelzorger een paar uurtjes aan zichzelf toe. Heeft u hierin interesse, of kent u iemand die dit zou willen doen, dan kunt u contact opnemen met Theo de Hosson voor verdere informatie (06-39241723) of reageren op deze mail.

Voor onze nieuwe huiskamer in 't Slotje kunnen we nog gastvrouwen en gastheren gebruiken, dan kunnen we nog vaker open en meer mensen een gezellig uitje bieden. Het gaat om een blok van 2,5 uur per keer en u bent vrij te bepalen hoe vaak u ingezet wilt worden, 1x per week of toch liever maar 1x per maand. Het is allebei goed. Het is gezellig werk, horen we van de huidige groep gastvrouwen en gastheer en je doet de mensen er echt een plezier mee.

We zijn ook op zoek naar mensen die zo nu en dan bij iemand op bezoek zou willen gaan. Een praatje, een spelletje doen, een fotoboek bekijken, voorlezen, samen muziek maken. Het zijn zo maar wat voorbeelden, waarmee men de dag kan opvrolijken van iemand die aan huis gebonden is. Lijkt u dit iets, of kent u iemand die dit wel zou willen doen? Stuur dan een berichtje naar secr@zorgcooperatieherpen.nl.

De kring informatie kan ook nog wel wat ondersteuning gebruiken. Vindt u het leuk om informatie te verzamelen over zorgaangelegenheden, sport- en andere clubjes, klussenbedrijven en bedrijfjes die diensten verlenen die voor onze doelgroep nuttig kunnen zijn, stuur mij dan een mailtje op secr@zorgcooperatieherpen.nl. Als we de informatie bij elkaar hebben, moeten we goed nadenken over de manier waarop we die informatie beschikbaar kunnen maken voor de leden en hoe we kunnen zorgen dat de informatie blijft kloppen. Kortom veel werk, maar wel leuk en nuttig en vele handen maken licht werk.

En tenslotte zijn we opzoek naar versterking voor onze PR-groep. Hoe zorgen we er samen voor dat de zorgcoöperatie goed op de kaart komt, dat mensen ons weten te vinden. Dat mensen op de hoogte zijn van alles wat we te bieden hebben. Wilt u hier over mee denken en/of meedoen of kent u iemand die daar heel geschikt voor zou zijn, mail dan even naar secr@zorgcooperatieherpen.nl.

Voor al deze vragen geldt dat we blij zijn met elke hulp, of u nu een keer per maand of een keer per week tijd vrij kunt maken. Weet u niet zeker of u geschikt zou zijn, maar zou u het best willen proberen, reageer dan ook. We hebben mensen om u te begeleiden en zo groeit u vanzelf in uw zelf gekozen taak. Een mens is immers nooit te oud om te leren.

Het is een hele lijst en we hopen dat er iets leuks voor u tussen zit en we een reactie van u mogen krijgen. Samen kunnen we zorgcoöperatie nog groter en beter maken. We doen het voor elkaar.