Maikel Verberk wint goud

<<
De finale: het is de beurt aan Maikel Verberk, die het op mag nemen tegen de Deen Andreas Bergo. Maikel pakt de eerste set, maar moet de tweede set aan zijn tegenstander laten. Ook nu moet de derde set dus de beslissing brengen. De 16-jarige Maikel weet te winnen en is daarmee de tegenstander van Nico Schlund in de finale.

Onze landgenoot uit Herpen begint met een 12-darter en 16 darter in de finale en daarmee pakt hij de eerste set. Ook zijn Duitse tegenstander gooit sterk in deze eindstrijd en beide jongens zorgen voor een spannende wedstrijd. Het is uiteindelijk Nico Schlund die de wedstrijd in zijn voordeel weet te beslissen.

De Nederlander heeft niet lang om na te denken over de verloren finale aangezien hij ook de koppelfinale moet spelen. Maikel Verberk en Justin van Tergouw mogen het nu opnemen tegen de Ieren. Een erg overtuigend Nederlands koppel, waarin Maikel vooral de punten gooit en Justin zorgt voor de benodigde dubbels. Een dodelijke combinatie waarmee ze vrij gemakkelijk met 4-0 weten te winnen. Dan is toch eindelijk de eerste gouden plak is binnen.