Afvalkalender digitaal

<<
Afvalkalender alleen digitaal, installeer de app!

Vanaf 2016 ontvangt u geen papieren afvalkalender meer. U kunt de kalender digitaal raadplegen en/of zelf printen. Dat kan via de gratis app AfvalWijzer of www.oss.nl/afval.

Voordelen app AfvalWijzer
De gratis app AfvalWijzer bestaat sinds september 2014 voor gemeente Oss. Al zo'n 13.000 huishoudens gebruiken de app! Vanaf 15 december 2015 staan de ophaaldagen van 2016 in de app en op de website www.oss.nl/afval. U kunt in de app instellen dat u automatisch een melding krijgt als het afval opgehaald wordt. Daarnaast wordt u met een extra melding op de hoogte gebracht als er tijdelijke veranderingen zijn. Bijvoorbeeld bij uitval van een vuilniswagen door gladheid of als de ophaaldag wijzigt. Let op: hiervoor moet u pushberichten toestaan!
De AfvalWijzer app is gratis te downloaden en bruikbaar voor iPad, iPhone, Android- en Windowsphone. U herkent de app aan het groene logo met witte container.

Hulp nodig?
Hebt u hulp nodig bij het downloaden van de app of het printen van uw kalender? Bel dan de gemeente via 14 0412. Hebt of gebruikt u geen computer, smartphone of tablet? Dan kunt u bij de gemeente telefonisch een papieren kalender aanvragen via 14 0412.

Waarom geen papieren kalender?
Steeds meer mensen maken gebruik van een smart phone en/of tablet. Daarom werkt ook de gemeente Oss steeds meer digitaal. Digitaal is alle informatie over (het inzamelen van) afval 24 uur, 7 dagen per week voor u beschikbaar. We kunnen inwoners sneller en directer informeren over bijvoorbeeld extra of gewijzigde ophaaldagen.

Geld en papier besparen
Ook besparen we in geld en papier. De productie en verspreiden van de papieren afvalkalenders is erg duur. Dat komt omdat de afvalkalenders verschillen per route en postcodegebied. Door de digitalisering bespaart de gemeente per jaar ongeveer €20.000. De invoering van de app kostte eenmalig €7.500. Ook andere gemeenten hebben positieve ervaringen met het afschaffen van de papieren kalender.