Openbare vergadering Dorpsraad Herpen

<<
Vergroten van openbare veiligheid en de Gemeente presenteert plan Rogstraat.

Op dinsdag 23 februari a.s. vindt er een openbare vergadering plaats van de Dorpsraad Herpen.
Het afgelopen jaar is veel tijd en energie door de Dorpsraad en de inwoners van Herpen gestoken in meedenken over een ontwerp voor de Rogstraat en Alard van Herpenplein. De Gemeente zal op de vergadering hun plan met aanpassingen voor de Rogstraat presenteren. Iedereen kan vervolgens op het plan reageren. Veiligheid staat bij de Dorpsraad hoog op de agenda. Met o.a. het Witte voetjesproject in ons Dorpsraadgebied, worden mensen erop gewezen wat ze zelf kunnen doen om het inbrekers moeilijk te maken. Ook het gebruik van mobiele telefoons wordt in steeds meer wijken en dorpen gebruikt om elkaar te waarschuwen als er verdachte zaken worden gezien. Mevrouw José Lodge is de bedenker van een app voor de mobiele telefoon genaamd SOS4us. Daardoor is het nog makkelijker om aan een groep mensen in je dorp met maar een paar handelingen te laten weten dat er iets verdachts gebeurd. In Overlangel wordt de app al een tijd gebruikt. De inwoners zijn hierover enthousiast . Ook op de Koolwijk is er gestart met een introductie. Mevrouw Lodge zal op de vergadering de app komen presenteren.
Verder zal de stand van zaken rondom OKSV en de Kringloopwinkel aan bod komen en komt de gemeente kort het proces rondom het Natuurspeelbos presenteren.
Kortom een gevarieerde agenda, die uitnodigt tot discussie en het bijwonen van de vergadering zeker de moeite waard maakt. De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Dorpshuis 't Slotje, Schoolstraat 2 in Herpen.