Herpse bierproeverijavond

<<

De Bônlander Hofkapel houdt zaterdag 17 september in samenwerking met Café-zaal Thekes een speciaalbierproeverij. Dit gebeurt in het kader van de Bônlander Hofkapel 2.0. Met deze toevoeging aan de naam wil de club aangegeven dat ze een nieuwe weg zijn ingeslagen.De Hofkapel bestaat inmiddels 53 jaar en speelde in die jaren voornamelijk Egerländer en Tsjechische muziek. Tijdens de carnaval wordt ieder jaar afgeweken van dit vaste repertoire en spelen ze feest- en amusementsmuziek. Begin 2016 hebben de leden van de hofkapel besloten dat amusementsmuziek een vast onderdeel binnen het repertoire moest gaan worden.
Om deze 'make over' kracht bij te zetten, is ook een nieuw outfit aangeschaft. Deze nieuwe outfit en de nieuwe amusementsmuziek, wil de hofkapel graag presenteren. En wat is er dan mooier om dat te doen tijdens een speciaalbieravond. Daar liggen namelijk de kwaliteiten van de leden, bij muziek maken en bier drinken. Een ideale combinatie.
Wanneer de Bônlander Hofkapel iets organiseert, dan is dat geen half werk. Ook de Bierproeverij wordt een zeer speciale avond, ga daar maar vanuit. Daarnaast zorgt Thekes voor heerlijke speciaalbiertjes op tap en op fles. De hoofdprijs van de avond is de titel voor beste speciaalbierkenner (lees ook echt 'kenner' en niet 'drinker'). Het wordt een serieuze wedstrijd met naast proeven ook nog een bierquiz.
Er wordt gestreden in teams van drie personen. Aan het einde van de avond is er een winnend team en wordt iemand gekroond tot 'de beste speciaalbierkenner'. Naast eeuwige roem, zijn er ook toepasselijke prijzen.