Werkzaamheden in Herperduin

<<

De gemeente Oss gaat vanaf 16 januari 2017 weer van start met werkzaamheden in Herperduin en De Maashorst. We gaan werken aan een gevarieerd bos met meer afwisseling. Daarbij bewaren we een netwerk van waardevolle oude en aftakelende bomen. Ook planten we boom- en struiksoorten die horen bij het natuurlijkere bos, maar nu nog ontbreken.

De werkzaamheden komen voort uit het Inrichting- en beheerplan Maashorst en het beheerplan Herperduin. De gemeente Oss krijgt hiervoor met een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Werkzaamheden
In de Maashorst en Herperduin willen we een natuurlijker en gevarieerder bos. Denk hierbij aan verschillen tussen open en dicht bos, jong en oud bos en de aanwezigheid van een kruiden-, struiken- en boomlaag. Door deze afwisseling wordt het bos aantrekkelijker voor vele planten- en diersoorten. Hiervoor gaan we bos dunnen. Dit betekent dat we bomen omduwen om open plekken te maken en inheemse loofbomen en struiken te bevoordelen. Dit doen we in de omgeving van Hoessenbosch, het Groot Ganzenven en in de Maashorst. Hoessenbosch en het Groot Ganzenven zijn druk bezochte gebieden. Daar voeren we de maatregelen aangepast uit. Dit betekent dat direct langs de recreatieve routes geen grote maatregelen plaatsvinden.