Expositie jonge kunstenaars in Garnizoenskerk Ravenstein

<<

Van 22 tot en met 25 juni laten de jonge kunstenaars Nine Postma en Maud Nederkoorn hun relatie tot ‘de anderen’ zien in de Garnizoenskerk van Ravenstein. De opening van deze expositie is donderdag 22 juni om 16 uur, waarin beide kunstenaars, derdejaars student Autonome Beeldende Kunst aan het AKV/St. Joost in Breda, het thema en hun werkwijze in 'mixed media' persoonlijk toelichten. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Nine Postma: "Ik werk vanuit observatie. Door te kijken, te luisteren en te ontmoeten verzamel ik verhalen. Die verhalen zijn de werkelijkheid zoals ik die ervaar, wens te ervaren of zoals ik een ander hem wil laten ervaren. Ik wil niet de werkelijkheid tonen, of beweren dat ik weet wat de werkelijkheid is. Ik wil juist laten zien dat een ervaring niet eenduidig is, dat elke vertelling en elke positie de ervaring kleurt."

Maud Nederkoorn: "Ik werk vanuit een conflict dat zich bevindt onder het oppervlak. Dit betreft zowel een conflict in mezelf, als een conflict met de ander, als een conflict van de ander. In de ontmoeting met de ander ervaar ik spanning. Ik ben een ik. Ik kom fysiek voort uit anderen en ik word mentaal gevormd door anderen. De ontmoetingen van anderen hebben bepaald dat ik ben zoals ik op dit moment ben. Is er wel een afstand tussen mij en de ander?"

De kerk is elke dag open van 11 tot 17 uur, gratis toegang. Meer info: www.cultuurravenstein.nl