St.Annafeest op de Koolwijk

<<

De feestdag van Sint Anna wordt dit jaar gevierd op zondag 30 juli om 11 uur. Dit gebeurt traditiegetrouw weer met een openluchtmis. Buiten zet het buurtschap alles klaar, bouwt de kiosk op en maakt alles gezellig met mooie bloemen uit de tuinen van de buurtbewoners. Er is zondag weer voor iedereen een mooi plekje naast de kapel onder de bomen. Het kapelbestuur en de buurtvereniging nodigen iedereen uit om deze jaarlijkse St. Annafeesten bij te wonen.

De St. Annakapel ligt aan de Berghemseweg in Koolwijk, gelegen tussen Berghem en Herpen. Ieder jaar trekt dit St. Annafeest een groot aantal ‘pelgrims’ die van heinde en verre komen. Velen grijpen deze gelegenheid aan om familieleden of vrienden te bezoeken of te ontmoeten. Buurtvereniging De Kolluk nodigt iedereen na de Hoogmis uit om een kopje koffie met appelgebak, thee of glaasje te nuttigen bij Boer Bens tegenover de parkeerplaats van de Annakapel.

Complete programma
Zaterdag 29 juli draagt pastoor Harald Spiertz om 19 uur een H. Mis op in de open lucht. Het parochieel gemengd koor verzorgt de gezangen onder leiding van Gerard Bierman. Zondag 30 juli vormt de plechtige Hoogmis om 11 uur in de openlucht het hoogtepunt van het St. Annafeest. Voorgangers zijn Pastoor Spiertz en Pastor Raaphorst. De muzikale opluistering van de Hoogmis is wederom in handen van het Herpens gemengd koor onder leiding van Gerard Bierman.
Na de H. Mis kunt u bij Boer Bens terecht waar u door de Buurtvereniging de gelegenheid wordt geboden om tijdens een gezellig samenzijn een kop koffie of anderszins te nuttigen.