natuurfietstocht

<<

IVN Oss houdt zondag 30 juli een zomerse fietstocht onder begeleiding van natuurgidsen. De fietstocht begint om 10 uur, is circa dertig kilometer lang en duurt ongeveer vijf uur. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats bij Thekes aan het Alard van Herpenplein in Herpen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem voor onderweg een eigen lunchpakketje en wat drinken mee. Steek verder wat euro's op zak voor een bezoekje aan een terras.

De fietstocht leidt de deelnemers langs de rivieren de Maas en Graafsche Raam. Prachtige nieuwe natuur is daar ontwikkeld, zoals in Keent, een oude afgesneden Maasarm, en in het dal van de Graafsche Raam. Fietsen door bloemrijke graslanden, over dijken en zandpaden. Kortom: veel om van te genieten.

Kasteel Tongelaar
Op het meest zuidelijk gelegen plekje van de route, bij Kasteel Tongelaar in Mill, is een pauze gepland om wat te eten en te drinken. Verzocht wordt om zelf een lunchpakketje en wat drinken mee te nemen, maar iets nuttigen in het restaurant van het kasteel kan ook. Aan de tocht zelf zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Fiets mee en geniet van een mooi en afwisselende tocht.