Familiemarkt Ravenstein

<<

De prachtige grachtengordel van Ravenstein is zondag 3 september van 9.00 tot 16.30 uur het sfeervolle decor voor de jaarlijkse familiemarkt Op Naar Ravenstein. Opnieuw zullen zo’n 300 kraampjes langs de anders zo rustieke stadsgrachten staan opgesteld.

Er zijn aanbieders van professionele aard met onder andere verzamelaarsartikelen, curiosa en brocante handel, maar ook opvallend veel particulieren grijpen de mogelijkheid aan om voor hun zolderinventaris een nieuwe eigenaar te vinden. Het aanbod is daardoor veelzijdig, interessant en voordelig.

Kinderkleedjesmarkt
Reden waarom de markt Op Naar Ravenstein is uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving is omdat het evenement nog veel meer biedt, namelijk van kindervermaak tot diverse gratis attracties. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wordt voor de kinderen een afzonderlijke kindermarkt ingericht waar zij hun overbodig geworden speelgoed, leesboeken, computerspellen en/of hun verzamelingen op een kleedje kunnen aanbieden. Dit legertje amateurverkopertjes, dat tot de leeftijd van 12 jaar gratis mag deelnemen, groeit jaarlijks en oogst bijzonder veel succes. Het kinderparadijs wordt opgevrolijkt met diverse verrassende attracties, een clown en behendigheidsspelen.

Terras met muziek
Wanneer men moe is geworden van het slenteren langs alle prullaria, of zomaar even wil genieten van een hapje of drankje, is het terras met muziek een aanrader. 

De organisatie, die met deze traditie meer dan 30 jaar geleden begonnen is, tracht telkens weer sfeer, gezelligheid en gemoedelijkheid de hoogste prioriteit te geven. Daarnaast stelt zij zich ten doel om meer financiële armslag te verwerven voor enkele plaatselijke verenigingen.

De markt op zondag 3 september is voor bezoekers geopend van 9 tot 16.30 uur.
De entreeprijs is 3 euro (vanaf 12 jaar).  Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Meer informatie: www.OpNaarRavenstein.nl.