Bike Festival Brabant

<<

Het eerste weekend van september vindt Bike Festival Brabant plaats. Voor de vijfde editie van het meerdaagse wielersportevent heeft de organisatie een nieuwe locatie gevonden. Vanaf Paviljoen De Kriekeput ben je zo in Herperduin en De Maashorst. Tevens zijn bij het horecacentrum alle benodigde faciliteiten aanwezig om van het sportieve festival een groot succes te maken. Het goede doel dit jaar is Stichting NCFS, dat zich sterk maakt voor mensen met taaislijmziekte.

Het programma start vrijdag 1 september. Die avond is er van alles in en rondom De Kriekeput te doen. Toch is het vooral zaterdag waar veel deelnemers naar uit kijken. Vanaf 12.00 uur is het parcours open voor verkenning. Na de officiële opening om half drie ’s start middags de 24-uursrace in de categorieën sport, fun en individueel. Dit is de rode draad voor het event. Op hetzelfde moment begint de 4-uursrace. De finish daarvan is om 19.00 uur. Anderhalf uur later is de prijsuitreiking.

BenefietSavond

Waar de 24-uursrace de hele nacht doorgaat, is er ’s middags en ’s avonds op het terrein ook nog veel te doen. Zo houdt de Rotary Schaijk-Land van Ravenstein een BenefietSavond in De Kriekeput. Het menu is een gevarieerde proeverij van zeven kleine gangen met overheerlijke producten uit De Maashorst. De opbrengst hiervan is bestemd voor de nieuwe woongroep De Vlinder in Schaijk.

Vele activiteiten

Een dag later gaat het programma ’s ochtends in alle vroegte gewoon verder. Na het deelnemersontbijt gaat om 8.30 uur de 6-uursteamrace van start in de categorieën fun en sport. Om 10.00 uur is de Rotary-and-the-Bikery-race. Dit onderdeel duurt drie uur. Om 14.30 uur eindigt de 6-uursrace. Een half uurtje later geldt hetzelfde voor de 24-uursrace. Na een ereronde vindt om 16.00 uur de prijsuitreiking plaats.
Naast de verschillende races, zijn er nog diverse andere activiteiten voor jong en oud. Kinderen tussen de 4 en 16 jaar kunnen vanaf 10.30 uur hun lol op met een loopfietswedstrijd, snelheidsrace en track races op verschillende banen. Opgeven voor 20 augustus via info@fietsclinicsnederland.nl betekent een stuurbordje met je naam en na afloop een goodiebag.

Tevens staat er een MTB-toertocht op het programma, de MCO Herperduin Classic. Het gelijknamige natuurgebied met zijn stuifduinen, bossen en vennen vormt het prachtige decor. Kies uit 24, 42 of 57 kilometer. Door de vele kilometers singletrack en de hoogtemeters zijn de routes uitdagender dan de afstanden doen vermoeden. De start is tussen 8.30 en 10.00 uur.Tijdens Bike Festival Brabant is voor de fietsfanaat en de geïnteresseerde toeschouwer dus voldoende te beleven. Kom vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september naar De Kriekeput aan de Schaijkseweg 3a in Herpen. Kijk voor het volledige programma op www.bikefestivalbrabant.nl. Op die website kun je jezelf ook nog inschrijven om deel te nemen aan een van de onderdelen.