Expositie bronzen beelden

<<

Op 21, 22, 28 en 29 oktober exposeert Gonda van der Zwaag haar werk in de Garnizoenskerk van Ravenstein. Een van de geëxposeerde bronzen beelden heeft als titel een strofe uit het op muziek gezette gedicht Mondnacht van Joseph von Eichendorff: 'Und meine Seele spannte Weit ihre Flügel aus, Flog durch die stillen Lande, Als flöge sie nach Haus'.

Op de laatste dag van de tentoonstelling zal Gonda naast een aantal andere liederen ook dit lied zingen. Het concertje op 29 oktober begint om 15 uur. Tussen de liederen in kan men gewoon in en uit lopen. Om 16 uur is er een feestelijke afsluiting. Naast een aantal bronzen zijn er afbeeldingen te zien van de zeven Windtempels die zij in de afgelopen 30 jaar heeft gebouwd. De laatste Windtempel is begin januari symbolisch verbrand op het woestijnterrein van Museumpark Orientalis, Heilig Landstichting.Vergankelijkheid

Gonda van der Zwaag maakt beelden van materialen die zij om zich heen vindt zoals horens, takken, botten, skeletjes, schelpen en veren. Ze laat zich door deze materialen leiden en streeft in haar werk naar evenwicht en harmonie. De beelden roepen associaties op met verre culturen en mystieke rituelen doch geven geen invulling en geen antwoord, ze blijven associatief en leven een eigen leven. Soms zijn de beelden humoristisch maar ze kunnen ook confronterend zijn. Daarnaast zingt Gonda liederen. Beide gaan over de vergankelijkheid en de dunne scheidslijn tussen leven en dood.

De kerk is open van 11 tot 17 uur. Entree is vrij. Meer info: www.cultuurravenstein.nl