Expositie in Raadhuis Ravenstein

<<

Vanaf 28 oktober exposeren Cora (textiele werken) en Agnes de Kok (fotocollages) in het Raadhuis van Ravenstein. Op zondagmiddag 14 januari is er een feestelijke afsluiting, waarbij iedereen welkom is. Het Raadhuis is op zaterdag en zondag open van 12 tot 16 uur.Cora de Kok maakte al eerder textielschilderijen, geïnspireerd door de natuur. Zij heeft nu een oude techniek opgepakt, het borduren, maar dan in combinatie met en geïnspireerd door onder meer oude foto's van bijvoorbeeld familieleden. Met een van deze textiel-schilderijen, 'Stadspolder' won zij de GroeneHartKunstprijs. Verder maakt zij kunstobjecten voor bedrijven en instellingen, en in samenwerking met architecten fraaie interieur-elementen.

Cora volgde de lerarenopleiding Tekenen en Textiele werkvormen in Rotterdam.
Naast het geven van workshops, begeleiding en cursussen, en het maken van objecten voor opdrachtgevers werkt De Kok in haar eigen galerie/atelier. Daarnaast is ze een van de vaste krachten in Museum De Koperen Knop te Hardinxveld-Giessendam.

‘Observaties in de polder’
Agnes de Kok tekent, fotografeert en maakt kunstenaarsboeken, waarin ze deze twee technieken combineert. Ook doet zij projecten met muziek waarvoor zij boeken, objecten en fotocollages maakt. Onder andere in 2014 de uitvoering ‘Getijden’ met Vocaal Ensemble Cantate in Schalkwijk en Leerdam). Op deze expositie laat zij haar fotocollages zien, geïnspireerd door haar woonomgeving Schalkwijk nabij de rivier De Lek, gecombineerd met planten en insecten in eigen tuin. Het hele jaar rond, de seizoenen, bloei en verval, mens en natuur, zijn het thema van al haar werk. Eerder volgde Agnes de Kunstacademie Rotterdam en de Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte.

Meer info: www.cultuurravenstein.nl