Paralympische Spelen Tokyo

<<

Gerald van Grunsven (52) uit Herpen wil zich als rolstoeltafeltennisser kwalificeren voor de Paralympische spelen van Tokyo 2020. Nadat hij in 2013 een knieprothese kreeg is hij gestart met zijn sport in de rolstoel te beoefenen. Inmiddels traint hij elke dag op topsportcentrum Papendal in Arnhem en staat hij 35e op de wereldranglijst. Om plaatsing voor Tokyo af te dwingen moet hij nog flink stijgen en dus veel internationale toernooien spelen. Omdat Gerald die reizen deels zelf moet bekostigen start deze week een crowdfundingsactie via de Stichting die hiervoor in het leven is geroepen. Op www.geraldvangrunsven.nl is zijn bijzondere levensverhaal te lezen en kan er gedoneerd worden.Gerald is geboren met de erfelijke bloedziekte hemofilie. Dit betekent dat de stollingsfactor acht ontbreekt, waardoor bloedingen in zijn lichaam niet uit zichzelf genezen. Inmiddels kan hij die ontbrekende factor aan zichzelf toedienen, maar in zijn jeugdjaren was dat nog niet mogelijk. Daardoor is er artrose ontstaan in veel van zijn gewrichten. Jarenlang heeft hij de artsen verbaasd en zoveel mogelijk geleefd als ieder ander, maar in 2013 was een kunstknie onvermijdelijk. Na een revalidatie startte Gerald met rolstoeltafeltennis, omdat hij zijn geliefde sport wilde blijven uitoefenen.

Al snel bleek dat hij ook in de rolstoel erg getalenteerd was en sinds 2016 is de ‘Tour to Tokyo’ van start gegaan. Als lid van de paralympische tafeltennisselectie steunen de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en het NOC*NSF hem gedeeltelijk. Maar om echt stappen te maken op de wereldranglijst moet Gerald meer internationale toernooien spelen, welke zelf bekostigd moeten worden. Hiervoor is geld nodig, en dat wil hij middels de ‘Stichting Rolstoeltafeltennis Gerald van Grunsven’ binnenhalen. Samen met zijn gezin en een driekoppig bestuur is er een crowdfundingsactie opgezet. Via de website kunnen mensen geld doneren, en daarbij kiezen uit diverse opties. Zo kun je al vanaf het symbolische bedrag van 20,20 euro helpen.

Door middel van zijn levensverhaal wil Gerald duidelijk maken dat niets onmogelijk is en dat je alle kansen moet aangrijpen die er op je pad komen. Hij heeft meerdere malen aangetoond een beperking om te kunnen zetten in een kracht. Kwalificatie voor de Paralympics van Tokyo moet daarvan het ultieme voorbeeld worden. Ook als onderneming kun je Gerald helpen. Middels een clinic (rolstoel)tafeltennis en/of een lezing over zijn sportbeleving en unieke levensverhaal , wordt je geïnspireerd en help je hem een stap dichterbij Tokyo.