Café Brein in Herpen

<<

Café Brein vindt op 16 november plaats in Herpen. Het gaat deze middag over stembevrijding voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Stembevrijding gaat over jezelf de ruimte geven, je emoties uiten, voelen en laten klinken. Brigitte Ubachs is stembevrijder en muziektherapeut. Zij zal op deze middag een workshop verzorgen op een veilige, toegankelijke en ontspannen manier. Iedereen kan meedoen! Via muziek kun je in contact treden met jezelf en met de ander. Muziek verhoogt de hersenactiviteit en verbetert het concentratievermogen. Jezelf uiten is gezond maar niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet als je NAH hebt.

 

Niet Aangeboren Hersenletsel kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, ongeval, hersentumor of reanimatie. Meer informatie hierover vind je op www.nahnobrabant.nl

Café Brein start om 13.30 uur (inloop vanaf 13 uur) en duurt tot 16 uur. Het café is bij Bloesem Theehuis (onderdeel van Pluryn) aan de Wooijstraat 4a in Herpen. Café Brein is een trefpunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. De toegang is gratis.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Revalidatiecentrum Tolbrug, Pluryn en ONS welzijn.