Jong muzikaal toptalent in Ravenstein

<<

Anouchka en Maria Pedano (altviool, hobo en zang) - Florian Verweij (piano)
Na een succesvol optreden op 15 oktober bij Podium Witteman geven de zusjes Anuschka en Maria Pedano (altviool en hobo) op zondag 19 november in de Garnizoenskerk van Ravenstein twee concerten, samen met de virtuoze jonge pianist Florian Verweij. Prijswinnaars zijn ze alle drie. ‘Ze spelen weergaloos’, aldus Paul Witteman. Naast hobospelen zingt Maria in haar geliefde Franse taal, met name Edith Piaff heeft haar hart gestolen.

 

Anuschka Pedano (16 jaar) behaalde begin 2017 bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam de eerste prijs en tijdens de Halve Finale een eervolle vermelding. Anuschka is momenteel aanvoerster van de altviolen in het Young Talent Orchestra onder leiding van Michael Zemtsov. Sinds 2016 maakt ze deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich met wie zij regelmatig soleert in het buitenland.

Maria Pedano (14 jaar) won in de regiofinale van het Prinses Christina Concours 2016 een eerste prijs en tijdens de landelijke finale de tweede prijs. Naast hobospelen zingt Maria heel graag. Ze heeft meegedaan aan musicalproducties zoals ‘Moeder ik wil bij de Revue’. In 2016 won zij het Concours de la chanson Alliance Française. Afgelopen zomer behaalde ze tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam de Buschoter Jonger Talentprijs 2017.

 

Florian Verweij (19 jaar) ontving meerdere eerste en tweede prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Internationaal Steinway Concours. In 2015 was Florian laureaat van de Meesterproef van de Classic Young Masters en ontving hij de gelijknamige award en de Publieksaward. Bij het Young Pianist Foundation Concours in 2013 in Amsterdam ontving hij als jongste deelnemer de Guus Janssenprijs voor de meest veelbelovende uitvoering van het moderne werk ‘Walden Pond with Passing Train’. Deze prijs heeft hem dichter bij de jazz gebracht. Met de aanvang dit jaar van de bacheloropleiding piano krijgt hij meer gelegenheid om deze muziekstijl verder te verkennen.

Helaas is het concert uitverkocht