Kerststal op de Koolwijk

<<

Wie is er niet geweest met opa en oma of met zijn ouders? Erg leuk om nog een keer te gaan kijken met je kinderen en of kleinkinderen. Kijken wat je vroeger zo leuk vond. En heel veel centjes in de bakjes gooien. Ook dit jaar zal de bewegende kerststal, in de fraai gerestaureerde St. Annakapel worden opgesteld.

Al bijna 50 jaar kun je in de kersttijd dagelijks terecht voor bezichtiging. Zowel de St. Annakapel in Koolwijk als de kerststal zijn inmiddels een begrip in de wijde omgeving. Elke dag komen er vele bezoekers.
De beelden in de kerststal zijn grotendeels gemaakt van houtsnijwerk en tussen de 30 en 60 centimeter hoog. Ze bewegen vrijwel allemaal op de een of andere wijze.
De voormalige koster van de kapel, Harrie den Brok, heeft bijna 50 jaar geleden deze bewegende kerststal gemaakt. Door mensen van buurtschap De Kolluk wordt de kerststal opgebouwd, bijgehouden en tentoongesteld.

Koolwijk is een buurtschap gelegen tussen Herpen en Berghem. Achter de kapel is ruime gelegenheid om te parkeren. De nachtmis zal op kerstavond 24 december om 17.30 uur in de St. Annakapel worden gevierd, voorganger is pastor Raaphorst. Verder is er gedurende het hele jaar op de eerste zaterdag van de maand een dienst om 17.30 uur. 

Openingstijden
De kerststal is dagelijks geopend van eerste kerstdag 25 december tot en met zaterdag 6 januari. Op alle zon- en feestdagen van 11 tot 17 uur. Op alle overige dagen en op nieuwjaarsdag van 13.30 tot 17 uur.