Oudste inwoonster van Oss woont in Herpen

<<

Dirkje Visser, inwoonster van Herpen en de oudste inwoner van de gemeente Oss, is zaterdag 105 jaar oud geworden. Burgemeester Wobine Buijs kwam haar feliciteren en overhandigde haar het boek Onder de Maas.

Dirkje Visser, juffrouw Visser zoals ze graag genoemd wordt, woont in een aanleunwoning bij zorgcentrum Maasland in Herpen. In haar prachtige gemeubileerde kamer, met bloementapijt en bijna koninklijke zetels met houtsnijwerk liet ze alles over zich heen komen. Dirkje Visser is nog helder van geest, maar sinds een paar weken komt ze niet meer buiten haar woning. Dat hoeft van haar niet meer zo.

Vroeger werkte ze als verpleegkundige en op de fototaart prijkt zij dan ook als een trotse jonge verpleegkundige in uniform, bij een kindje. Dirkje Visser had drie broers en drie zussen. Haar jongste broer overleed twee jaar geleden, en nu is zij nog de enige van de zeven die nog in leven is. Dirkje Visser bleef altijd vrijgezel en heeft geen kinderen. Vandaar dat ze juffrouw genoemd wil worden. Haar schoonzus: ,,Daar staat ze op."