Tent in Overlangel vervangt Petjesbar

<<

 Een vast honk heeft carnavalsvereniging De Nachtgravers niet meer sinds op 9 augustus van afgelopen jaar de enige feestzaal die Overlangel rijk was, tot op de grond afbrandde. En dat terwijl nu de club het 44-jarig bestaan viert. Petjesbar of geen Petjesbar, gefeest zal er worden. Dus is de toevlucht gezocht tot feesttenten. Tijdens carnaval op de Brink middenin het dorp en veertien dagen later verrijst er een tent aan de Vingelenweg, speciaal vanwege het jubileum dat gevierd wordt op 23, 24 en 25 februari.

Harold Kuijpers uit Milsbeek bouwt in zijn eentje een grote tent op de Bé Kamps Brink. Dat door de vele regen van de afgelopen tijd het hele grasveld aan gort gereden wordt, is onvermijdelijk. Het wordt op de koop toe genomen. Na afloop zal er nog heel wat herstelwerk moeten volgen om de Brink weer in goede staat te krijgen.

De tent zal tijdens carnaval van vrijdag tot en met dinsdag het onderkomen zijn van alle carnaval minnende Nachtgravers en Nachtgraverinnekes. Aan de omwonenden die zichzelf niet in het feestgewoel storten, is vooraf begrip gevraagd. Om 1 uur 's nachts gaat het geluid op zacht en om 2 uur het licht uit. Op zondag zijn er geen activiteiten in de tent.