Taalkunstenaar Wim Daniëls in Raadhuis Ravenstein

<<

Wim Daniëls houdt op zondag 15 april een lezing bij de presentatie door Stichting Cultuur Ravenstein van de nieuwe poëzie fietsroute. Het thema van de nieuwe route is ‘Moedertaol’, ontleend aan een van de gedichten in het Ravensteinse dialect die zijn geschreven door Ravensteiner Frans van Dooren. De nieuwe fietsroute bestaat uit 10 van deze gedichten in het dialect.
Eenieder is welkom bij de presentatie op zondag 15 april om 14.30 uur in het raadhuis in Ravenstein. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom graag vooraf reserveren via e-mail aan secretariscultuurravenstein@gmail.com.

 

 

Wim Daniëls is schrijver en theatermaker. Hij schreef meer dan 100 boeken, waarvan de meeste ‘taal’ als onderwerp hebben, waaronder ook het dialect. Hij was vier jaar stadsdichter van Helmond en schreef in die hoedanigheid ook gedichten in het dialect. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Koken met taal’. Wim Daniëls spreekt bij de presentatie van de nieuwe poëziefietsroute en leest ook enkele van zijn eigen gedichten voor in het dialect.