Toneelgroep Ruïnetheater Batenburg speelt Oud Goud

<<

 De toneelgroep Ruïnetheater Batenburg brengt in de vroege zomer een prachtig stuk voor een breed publiek. Het is vrolijk, soms sensationeel met onverwachte wendingen, maar ook boeiend en inhoudelijk prikkelend. Daaraan draagt ook de mooie locatie bij: de ruïne in het oude havenstadje Batenburg aan de Maas biedt een sprookjesachtige sfeer.

Oud Goud speelt zich af in een bejaardentehuis of, zoals de nieuwe directeur het noemt, een BVP (BejaardenVerzamelPlaats). Met deze weinig vleiende benaming is zijn rol wel duidelijk. Zijn tegenhanger is Jolieke, de verzorgende, die betrokken en warmhartig met haar mensen omgaat. Het leidt tot een voorstelling waarin het alledaagse doorspekt wordt met heimwee naar toen, jaloezie, verdriet en vooral humor. Een uitdagende voorstelling met veel herkenning.

 

Het heerlijke veer
Het Brabantse publiek kan weer met het pontje Het heerlijke veer oversteken naar Gelderland. Naast het reguliere vaarschema overdag, is het ook weer mogelijk om speciaal voor de avondvoorstellingen, gebruik te maken van het veerpontje tussen Demen en Batenburg. Je kunt per fiets of te voet naar de overkant.

De kaartverkoop start 1 mei op www.ruinetheaterbatenburg.nl. De voorstellingen zijn vrijdag 22 juni om 20 uur, zaterdag 23 juni om 20 uur, zondag 24 juni om 14.30 uur, vrijdag 29 juni om 20 uur, zaterdag 30 juni om 20 uur en zondag 1 juli om 14.30 uur.